Uncategorized

183 KILOGRAMA, UMIRANJE I OPTIFAST ALTERNATIVE

Poštovani, imam 58 godina, 180 cm, i težim 183 kilograma. Nepotrebno je reći da sam na vrlo opasnoj težini. Vjerujem da je jedini razlog zbog kojeg sam svugdje i posvuda su tinkture Cirkualcije i formula za Zaštitu. Toliko silno želim preokrenuti svoje zdravlje, ali nisam siguran u kojem redoslijedu. Moje noge i gležnjevi nabreknu i trenutno spavam u stolici zbog udobnosti. Moja glavna briga je osigurati da moje tijelo dobiva dovoljno kalorija, tako da se ne razbolim. Moja dijeta se sastoji uglavnom od piletine i da ne jedem u određeno vrijeme. Nikada prije nisam jeo salatu i žao mi je zbog toga. Razumijem da je veganstvo put kojim treba ići, ali meni je to strana hrana. Inspiriran sam 20 moćnim koracima i radim na promjenama. Cijenim sve što biste mogli podijeliti sa mnom. Najuspješnija dijeta koju sam ikada učinio bio je Optifast ,  ni jedna odluka vezana uz hranu nije se pokazala lakom za mene. Izgubio sam 52 kg  u 20 tjedana i osjećao sam se tako dobro. Ostatak znate, loše odluke i loš izboru hrane nakon toga i sada sam u ovoj situaciji . Trebam vodstvo . Želim povratiti svoj život i zdravlje ako je to moguće. Hvala vam na svemu što radite.

– T.H.

ODGOVOR

Dragi Tom,

Prvo, prije nego što počnem, hvala ti što si uzeo tinkturu Cirkulacija i Formulu za Zaštitu. Slažem se s tobom i odvest ću to korak dalje, one te održavaju na životu!

U redu, počnimo s dozom STVARNOSTI. Ti imaš 58 godina, 180cm i 183kg. Normalan BMI (Body Mass Index) za tvoju visinu, ne da slijedim BMI, ali samo da bih dobio ideju, je 25 na težina ispod 80 kilograma, a  ti si težak 183 kilograma i imaš BMI od 61. Bože moj, ti si div, ti si ogroman! Gledaj, ne mislim da je debelo ili mršavo ispravno ili krivo, samo razmišljam o tvojoj dugovječnosti, a ti je nemaš. Ako si još uvijek živ i možeš ovo pročitati, moraš djelovati ODMAH! Ako si mrtav i tvoji rođaci ovo čitaju, žao mi je što nisam stigao na vrijeme, i taj će odgovor biti za druge ogromne ljude, jer Amerika nema manjak pretilih ljudi. Imaš 100 kilograma prekomjerne težine. Ne mogu ni početi objašnjavati što to čini vašem tijelu i unutarnjim organima i sustavima, da i ne spominjem tvoj životni vijek. Dobra vijest je da moraš imati snažne gene obzirom da su uspjeli preživjeli do sada. Morate biti jako snažna osoba, fizički, da biste bili u stanju nositi se s ovim dodatnim fizičkim naporom bez srčanog udara, moždanog udara, raka ili umiranja od jedne od tisuću različitih bolesti.Pomogao sam mnogim pacijentima da  normaliziraju svoju težinu, nekima čak i u goroj situaciji od tvoje, pa slušaj.

Korak # 1: PRESTANI gledati na mršavljenje. Prva i najvažnija stvar koju moramo popraviti je vaš um. Moraš prestati gledati na svoju budućnost kao program mršavljenja i početi gledati  na ostatak svog života kao stvaranje snažanog  zdravlja. Jedan od razloga zašto Optifast nije djelovao (a kasnije ću se osvrnuti i na Optifast) je da je to program mršavljenja, a ne program prehrane, pa kada ste izgubili 52 kilograma i bilo ti je dosta toga, jednostavno si se vratio u svoj stari program hrane, i vratio svu izgubljenu težinu, što je tipično. Bez obzira što Optifast ili bilo koji liječnik kaže, programi mršavljenja obično ne uspijevaju dugoročno, bez drugog cilja. Umjesto toga, moraš početi program prehrane koji će stvoriti snažno zdravlje, njegovati tvoje tijelo, čak i očistiti tvoje tijelo i pomoći ti da izgubiš gotovo 136 kilograma. Ovo će potrajati nekoliko godina i nadam se da imaš dovoljno preostalog vremena da preživiš iskustvo, pa počnimo ODMAH SADA!

Korak # 2: Optifast vs vaš novi program za hranu . Najbolja vijest ovdje je da oboje znamo da je moguće da izgubite na težini, možeš to učiniti jer si to učinio i prije.Ali, mi ćemo prestati gledati na sljedeći dio tvog života kao program mršavljenja. Počinjemo gledati cijeli preostali dio ostatka tvog života, kao na stvaranje programa zdrave hrane za cijeli ostatak tvog života, opet će naš fokus biti stvaranje snažnog zdravlja. To nije samo semantika; postoji velika razlika.Često govorim o staroj kineskoj izreci koja kaže: “Usredotočite se na dobro da eliminirate loše”. Ono što time podrazumijevam je da, umjesto da gledaš na sebe kao na umiruću debelu svinju koja se muči s medicinski dizajniranom kemijskom tekućom prehranom za preživljavanje pretilosti, umjesto toga ćeš morati gledati na život na sasvim drugačiji način, u kojem si uzbuđen oko stvaranja novog programa za hranu i novog načina prehrane, uz zdravu hranu koja opskrbljuje tvoje tijelo snažnom životnom vitalnošću i prehranom. Način koji će stvoriti snažno zdravlje. Sve to kako bi u potpunosti uživao u životu – smijao se, zabavljao i osjećao se sjajno! Tvoj život nije gotov ako ne odlučiš da je gotovo. Opet, ti stvaraš snažno zdravlje. Usredotoči se na stvaranje snažnog zdravlja i masti će jednostavno nestati.

Optifast je, po mom mišljenju, medicinski dizajnirana dijeta za pretile osobe. To nije zdravstveni program, NE radi se o stvaranju snažnog zdravlja i to nije čak ni program prehrane, i zasigurno NE onaj na kojem ćeš ostati do kraja života. To je program tekuće kemoterapije, dodajući u neke kemijsko-nutricionističke pločice i vlakna, koja su toliko opterećena kemikalijama i drugim sranjima, da čak ni ne navode sastojke na svojoj web stranici. Ne kažem da to ne funkcionira, kažem da je riječ o kemo-gubitku težine, a ne o stvaranju snažnog zdravlja.Možeš postići iste rezultate, koristeći moj program za ispiranje sokovima, zajedno Super hranom , umjesto kemo-pića Optifast, i zamjenom Optifast pločica i pića od vlakana, Super hranom u pločicama i HerbalMucil Plus. Sada imaš zapanjujuće snažne i vrhunske prehrambene programe i dodatke prehrani kako bi stvorio snažno zdravo tijelo, um i duh, umjesto samo programa kemo-mršavljenja. Vidiš li razliku?

Odmah bih otišao i kupio sokovnik, bilo koji sokovnik, ali ako si pročitao moje članke prije, znaš da predlažem Champion sokovnike zbog njihove visoke razinu kvalitete i iznimnu jednostavnosti korištenja, a osobito zbog jednostavnosti čišćenja.Odmah bih počeo s programom ispiranja sokovima koristeći sa Super hranom plus , Super hrana u pločicama i HerbalMucil Plus, kao što sam već spomenuo. I, MOLIMO TE, nastavi uzimati Cirkulaciju i Zaštitnu formulu.

(NAPOMENA: Klikni na moju knjigu “20 snažnih koraka” na www.herbdoc.com i pročitaj moje poglavlje Fresh juices “Svježi sok” na stranicama 65-70. Zatim idi na stranicu 83 za posebne upute o mom programu za ispiranje sokovima.)

Time ćeš oponašati program Optifast koji si prethodno radio i imao uspješne rezultate mršavljenja. Imat ćeš iste rezultate mršavljenja s mojim programom, ali vaš će fokus biti na izgradnji snažnog i trajnog zdravlja. I stvaranje novog života!Nakon što izgubiš 100 kilograma, i ponovno se osjećaš puno bolje, možeš početi gledati moj program za pročišćavanje sirovom hranom, a kada izgubiš još 45 kilograma više, ili se barem spustiš ispod 113 kilograma, možeš istražiti moj program zdrave prehrane.Također možeš razmisliti o mom SuperSlim programu i proizvodima, ali ustručavam se staviti te na bilo koji program koji usmjerava tvoj fokus na gubitak težine nasuprot stvaranju snažnog zdravlja.

Korak # 3: KREĆI SE! Ako se ne počneš odmah kretati, umrijet ćeš. Znam da na 183 kilograma čak i disanje boli. Francuska Legija stranaca ima neslužbenu izreku: “Marširaj ili umri”. Ovo mora biti tvoje geslo sada, za ostatak tvog života. I mora biti svaki dan.Neću ulaziti u bilo koji detalj ovdje, ali moraš se gurati naprijed svaki dan, dok to težina nije normalna. I moraš taj put učiniti zabavnim!Želim da cijeli tvoj početni fokus bude na stvaranju snažnog fizičkog i emocionalnog zdravlja. Korištenjem programa sirove hrane i biljne medicine i biljnih dodataka prehrani, te pokreta, stvoriti svoj novi život “normalne težine”.Osim toga, želim da se prebacite na fleksibilnost i istezanje. Na prvu će čak i fleksibilnost i istezanje  biti kao aerobna tjelovježba za vas jednostavno zbog 136 kilograma masnoće pričvršćene na tvoje tijelo. Ovo je sjajno mjesto za početak, samo istezanje.

Korak # 4: ČIŠĆENJE! Jednom kada počneš s mojim programima hrane i mojim programom kretanja i osjećaš se barem stabilno tijekom obje ove stvari, vrijeme je da razmisliš o čišćenju i detoksikaciji svog tijela. Koji program detoksikacije? Hmm … dopusti mi da promislim … SVE NJIH!Predlažem ti da počneš sa petodnevnim programom čišćenja crijeva, zatim pričekaj nekoliko tjedana ili mjesec dana i ponovno se stabiliziraj, a zatim napravi moj petodnevni program čišćenja jetre. I opet, kada ste stabilni, možete ponovno raditi moj petodnevni program čišćenja crijeva, a kasnije i moj petodnevni program čišćenja bubrega.Nasmijavaš me! Skoro sam pao sa stolice smijući se, kad sam pročitao tvoju izjavu …

„Moja glavna briga je osigurati da moje tijelo dobiva dovoljno kalorija, tako da se ne razbolim.“

Koga ti zafrkavaš? Dobivalo je previše kalorija koje su te gotovo ubile i pretvorile te u ogromnog pretilog diva, i učinile su te izuzetno bolesnim, ako si još živ. Mislim da možeš odbaciti ovu zabrinutost!

Također sam se jako nasmijao na izjavu…

„Nikada prije nisam jeo salatu i žao mi je zbog toga.“

Ne mora ti biti žao, a ako slijediš moj savjet, pit ćeš salate umjesto da ih jedeš.

Naposljetku…

Inspiriran sam s 20 moćnih  koraka i radim na promjenama.

Ja isto! Da, znam da sam ih napisao, ali i ja radim svladati tih 20 koraka svaki dan u svom životu. A ja ću misliti na tebe neko vrijeme dok radim na svih dvadeset.

Trebam vodstvo. Želim povratiti svoj život i zdravlje ako je to moguće. Hvala vam na svemu što radite.

U redu, sve gore navedeno je puno smjernica za početak. Ako bih ti se obratio s još jednom, vezano uz tvoju debljinu i tvojim životom, rekao bih da bi ti bilo vrlo korisno i da pogledaš zašto si se  sabotirao na tako ekstremnu razinu, da ne sudjeluješ u život.

Sam život može biti najveći dar koji ćemo ikada primiti. Koliko ja znam, to je ponuda ograničenog vremena i ti si to vrijeme učinili još ograničenijim. Zaista cijenim što si došao do mene, pa ako bih rekao jednu stvar na kraju, to bi bilo da pogledamo ZAŠTO si se odlučio pokriti s gotovo 130  kilograma viška masnoće. Mogu reći po načinu na koji si napisao pismo da si dobra osoba. Ne kažem da sljedećih 20 godina moraš provesti u dubokoj psihoterapiji pokušavajući shvatiti gdje si, dovraga, pogriješio. Nikad nisam vidio puno dobrih stvari koje su proizašle iz ove vrste terapije. Ono što predlažem je da moraš ozbiljno prepraviti svoj scenarij za svoj život. I smisliti 10.000 novih pozitivnih afirmacija koje potvrđuju život, koristiti ih kao alat i zadržati svoj pozitivni mentalni fokus, dok radiš dramatične i životno bitne, pozitivne, zdrave transformacije.

Ne zaboravi, stvarno trebaš početi voljeti sebe!