Uncategorized

Kako radi detoks crijeva ?

Kako radi detoks crijeva ?

Poštovani,

Prekinuo sam izdavanje novog videa na svom blogu, odgovarajući na vaša pitanja, kako bih vam donio ovu vrlo pravovremenu i važnu nadogradnju “Posebnih kliničkih savjeta”.

Radim to s vama! Danas je 10. travnja 2013. i trenutno sam četiri dana u svom prvom, osobnom petodnevnom programu detoksikacije crijeva u ovoj godini, i shvatio sam da vas sve trebam informirati o nekim od svojih petodnevnih “specijalnih kliničkih savjeta” o programu detoksikacije crijeva tako da možete „proletjeti“ kroz svoj program detoksikacije.

Već sam vam poslao prvo mjesečnu izdanje svog novog Posebnog izvješća o detoksikaciji, koje ću objaviti u sljedeća tri mjeseca. U prvom, travanjskom izdanju, počinjem s objašnjavanjem da SVI danas koriste riječ “detox”, pogotovo svi novi “pomodni” liječnici na svojim televizijskim emisijama, iako nemaju pojma o tome što detox stvarno je, a kamoli kako to učiniti.

Tada objašnjavam što je stvarno detoksikacija, i naglašavam važnost toga da sezonskog detoksikacija postane dio vašeg zdravog načina života. Tako ćete ovog mjeseca dobiti moje novo Izvješće o detoksikaciji crijeva. Sljedećeg mjeseca, u svibnju, primit ćete moje specijalno izvješće o detoksikaciji jetre / žučnog mjehura, a u lipnju, posebno izvješće o detoksikaciji bubrega i mjehura.

U redu, što su to “POSEBNI KLINIČKI SAVJETI”?

SAVJET # 1: KORISTITE PRAŠAK

Koristite Crijevnu formulu # 2 u PRAHU kada radite moj petodnevni program detoksikacije crijeva. Osim ako ste u onih 1% iznimno gadljivih, KORISTITE PRAH! Iako je Crijevna formula # 2 upravo isti biljni prah, bilo da koristite kapsule ili sami prah , trebali biste iskusiti korištenje PRAHA u pripremi pića. Prvo, radi bolje, jer ga prethodno izmiješate  s vodom i sokom (kapsule se moraju miješati u vašem želucu). Drugo, osigurali ste se da dobivate dovoljno unosa tekućine, kako bi formula djelovala najbolje što može. Treće, ako ikada dobijete trovanje hranom (a većina vas hoće u nekom trenutku), točno ćete znati kako napraviti moj “Crni napitak”. Hajde, znam da je crno, ali nema okus kao da je  crno!

SAVJET # 2: Prvo upotrijebite MALO MANJU količinu tekućine… VRLO je važno konzumirati dovoljno tekućine kako bi se aktivirala Crijevna formula # 2 i proradila. Što više tekućine konzumirate, to bolje! Dakle, u svim mojim uputama stvarno inzistiram na konzumiranju dovoljno tekućine kada radite moju detoksikaciju crijeva. Uostalom, dehidracija i ne konzumiranje dovoljno tekućine je jedan od glavnih razloga konstapacije.

No, neki ljudima, pogotovo ako rade NAPREDNI program i u isto vrijeme i ispiranje sokovima (ja to uvijek činim na taj način), može biti malo teško konzumirati SVU TU KOLIČINU TEKUĆINE tijekom dana. Zapamtite, to je pet napitaka od 0,4 do 0,5 ili čak 0.6 Crijevne formule # 2, plus četiri do pet napitaka od soka od 0,6L. Dodajte malo moje Kalijeve juhe i osjetit ćete da je to više program vodeno oblokavanje 🙂

Jednostavno rješenje za ovo: sve moje upute pozivaju se na izradu Crijevne formule # 2 koristeći 0,25l čiste vode, i 0,25l svježeg organskog voćnog soka, što čini veliki napitak od  0,6l nakon što dodate prah Crijevne formule # 2 biljni prah i protresete ga.

UMJESTO toga, koristite samo 0,15l čiste vode i 0,15l svježeg organskog voćnog soka, zajedno s istom zaobljenom čajnom žličicom Crijevne formule # 2. To čini manji napitak od  0,29l – 0.32l  napitka Crijevne formule # 2 , koje smanjuje svaki napitak za najmanje 0,5l i smanjuje ukupnu dnevnu potrošnju za 1,18l  tekućine. To čini OGROMNU RAZLIKU u vašoj sposobnosti da popijete sve napitke Crijevne formule #2

Obično bih se brinuo da NE unosite dovoljno tekućine kako biste u potpunosti aktivirali biljni prah, ali ako radite detoksikaciju na NAPREDAN način s ispiranjem sokova, dobivate mnogo tekućine, tako da nisam zabrinut!

Ako pratite moj raspored konzumiranja napitka u mom sljedećem savjetu, dobit ćete mnogo tekućine za aktiviranje praha Crijevne formule # 2 praha i imati VELIKU i UČINKOVITU detoksikaciju crijeva.

SAVJET # 3: PRVA stvar u jutro

Nekim ljudima je teško unijeti pet napitaka Crijevne formule # 2 tijekom dana. I ubrzo primjećuju da  je već večer, da su gladni, i da su popili samo napitka pića umjesto pet. Za vas imam JEDNOSTAVNO rješenje …

Neka vaša prva Crijevna formula # 2 bude popijena odmah ujutro, odmah nakon dizanja iz kreveta. Ovo vas stavlja ispred rasporeda i rješava problem s pijenjem svih pet doza svaki dan.

Raspored koji slijedi je točno onako kako ja radim svoj petodnevni program detoksikacije crijeva, i kako sam predložio da svi moji pacijenti to rade na taj način, kako bi bilo što lakše popiti SVIH PET napitaka Crijevne formule # 2 tijekom dana.

Petodnevni program detoksikacije crijeva (Raspored pića)

U 7 sati ujutro (ili odmah nakon buđenja) popijte svoju prvu Crijevnu formulu # 2 odmah nakon što se probudite. Ustajte, prošetajte do kuhinje, ulijte 0,15l vode u posudu ili sportsku bočicu, dodajte zaobljenu žličicu Crijevne formule # 2, dodajte 0,15l svježeg, organskog voćnog soka, potresite ga i popijte. NAPOMENA: Nemojte dopustiti da se napitak slegne, jer će se pretvoriti u gustu želatinu za manje od pet minuta. Želim da se ovo događa u vašem probavnom sustavu, a ne u čaši!

8h ujutro: Trening.  Ovo je dio dana kada odradim svoj sat svog svakodnevnog kretanja.

9h: Doručak. Ovo je trenutak kada napravim svoju jutarnju mješavinu Superhrane plus  sa svježim sokovima, svježim voćem, sirovim orasima i sjemenkama . Ako uzimate bilo koji drugi biljni dodatak, kao što je Zaštitna formula, ili bilo koji od mojih biljnih tonika, ovo je također odličan trenutak da ih uzmete, jer će napitak Crijevne formule # 2 apsorbirati neke od vaših dodataka.

Oko 10:30h : Drugo . Sada je vrijeme za vaš drugi napitak smanjene količine Crijevne formule # 2.

Podne ili 13:00: Ručak Ovo je vrijeme kada imam ručak. Ovdje uvijek jedem povrće. U posljednje vrijeme, dodao sam dvije velike šake kelja i jednu šaku špinata u svoj Vita-Mix blender. Zatim dodam malo vode, soka od limuna i svježeg organskog soka od povrća ili ponekad voćnog soka.

Prijatelji, ako niste navikli na ovoliko mnogo povrća, dodajte malo jabuke ili čak sok od ananasa i nećete ni primijetiti sav špinat i kelj koje pijete. Zapamtite USPJEH NA PRVOM MJESTU, a kombinacija hrane na drugom mjestu.

Oko 14: Treći napitak. Konzumirajte treći napitak smanjene količine Crijevne formule # 2.

15 ili oko 16: SuperFood pločica. Na neke dane, oko 3 ili 4 sata, postanem malo gladan. Ako se to dogodi, tada konzumiram SuperFood pločicu. Sirova hrana; u redu je!

17 ili oko 18: Četvrti napitak.  Popijte četvrti napitak smanjene količine Crijevne formule # 2.

19 ili 20 sati: Večera. Ovo je vrijeme kada možete popiti Super hranu ili Nutricionistički napitak po vlastitom izboru ili sirovo voće ili vegetarijansku salatu. Ako ste stvarno gladni, isprobajte sirove krekere od sjemenki lana (one pomažu u čišćenju crijeva) i neke sirove orašaste/grahaste paštete.

21:00 (ili vrijeme za spavanje) Popijte peti i konačni napitak Crijevne formule #2 tog dana.

I NE ZABORAVITE: Uz ili odmah poslije večere, svakako uzmite CRIJEVNU FORMULU # 1.

Ako slijedite ovaj raspored, vidjet ćete da je JEDNOSTAVNO konzumirati SVE vaše petodnevne napitke za detoksikaciju crijeva!

Savjet # 4: OSTANITE SMIRENI I OČISTITE SE!

Imao sam neke pacijente koji su se uspaničili ako je prošao dan bez pražnjenja crijeva. Ne brinite! Crijevna formula # 2 zapravo može usporiti vaše crijevo, pa čak i djelovati tako da vaše pražnjenje preskoči dan. Samo nastavite povećavati dozu Crijevne Formule # 1 svake noći dok vam probava ne proradi idući dan.

Nema nedostataka za preskakanje pražnjenja crijeva. Formula je dizajnirana da zagrli zidove debelog crijeva i omekša, crpi i upije bilo kakav stari fekalni mulj, krhotine ili otrovni otpad, tako da je u redu ako Crijevna formula #2 provede više vremena u vašim crijevima!

Konačno… Gledajte prijatelji, već 45 godina radim detoksikacije i čišćenja crijeva i postove i sokove. Uvijek kažem: “Ironično je da je potrebno čitav život da bi se naučilo živjeti!” Pa, također je potreban cijeli život da bi se usavršilo umijeće čišćenja i detoksikacije, te kako bi to postalo lakše i zabavnije.

PS: Zašto detoksikacija? Proljeće je sezona klasičnog “proljetnog čišćenja” ili ono što ja zovem sezona detoksikacije. Vaši djedovi i bake su to znali. Svaki Amerikanac tradicionalno je imao neku vrstu proljetnog čišćenja biljnim tonikom, tzv. “proljetni tonik”, koji su koristili ili su imali neko posebno bilje koje su konzumirali, ili promjena prehrambenog programa. Razlog za to je jednostavno to što su, nakon duge i teške zime, nakon tri ili šest mjeseci, naša tijela malo zakrčena. Zimi dobivamo manje svježeg zraka, manje vježbanja, više kalorija, više masti, da ne spominjemo nekoliko prehlada ili gripa. Sve ovo masnija hrana i manjak vježbe je važno, i to pomaže našim tijelima nositi se s hladnijim vremenom. Ali, više kalorija i masnoća i manje kretanja također doprinosi svemu, od gušće krvi i više masnih naslaga do debljih mišića i nakupljanja otpada. Sada smo više poput goveđe krave iz Kobea i moramo se vratiti kao čistokrvni konj- mršavi i fit!

Dakle, naravno, jedna od PRVIH stvari koje trebate učiniti za sebe u sljedećih nekoliko mjeseci je malo “proljetnog čišćenja” kako biste istjerali stari zimski otpad, mulj i toksine koji su se prirodno nakupili tijekom zimske hibernacije. To će vas lansirati u ljeto, osjećajući se ODLIČNO i s mnogo ENERGIJE!