NOVOSTI

ČETKA ZA ČIŠĆENJE KOŽE

 ČETKA ZA  ČIŠĆENJE KOŽE

Kako se radi suho četkanje.Četkanje se uvijek radi na suho. Možda najbolje u kadi. Nakon četkanja potrebno je otuširati se ili okupati, kako bi sa sebe uklonili stanice stare kože i toksine koji se oslobađaju u ovom procesu.

 1. Dugačkim, ravnim pokretima četkajte noge od stopala prema gore, zatim ruke od šaka prema ramenima, leđa odozgor prema dolje i trbuh odozdol prema gore. Uvijek od periferije prema srcu. Takvo četkanje će usmjeriti limfu prema srcu.
  (Napomena: Četkanje u suprotnom smjeru se ne preporučuje, jer usmjerava limfu od srca, što može uzrokovati dodatno opterećenje vena i limfnih čvorova.)
 2. Suho četkanje kože preporučeno je raditi jednom dnevno – najbolje odmah ujutro, prije tuširanja. Za detaljno suho četkanje trebat će vam samo 15 minuta. Ali čak i 5 minuta četkanja donijet će dobrobit vašem zdravlju. Ako se osjećate bolesno, povećajte četkanje kože na 2 puta dnevno.
 3. Na mjestima sa tvrdom i grubom kožom poput tabana, vršite lagani pritisak.
 4. Ako se želite riješiti celulita, posvetite problematičnim mjestima više vremena. Četkajte područja zahvaćena celulitom od 5 do 10 minuta dnevno. Da bi dobili dobar rezultat, trebali bi ste ovu metodu provoditi bar  5 mjeseci za redom.
 5. Izbjegavajte suho četkanje na mjestima gdje vam je koža osjetljiva ili oštećena (rane, posjekotine, mjesta zahvaćena infekcijom ili osipom).
 6. Završite suho četkanje tuširanjem. Na kraju tuširanja napravite sedam vrućih i sedam hladnih ciklusa:- na 2 minute pustite vruću vodu ( ne preporučuje se srčanim bolesnicima!)
  – zatim provedite 30 sekundi pod hladnom vodom (da možete izdržati tek par sekundi pod njom).
  – ponovite to 7 puta
  – završite tuširanje hladnom vodom.Vruće-hladno tuširanje dodatno jača kožu, pospješuje izlučivanje toksina, stimulira cirkulaciju krvi i hrani vanjski sloj kože.

Nakon tuširanja

Dobro se obrišite i umasirajte u kožu prirodna ulja poput maslinovog, bademovog, sezamovog, kokosovog ulja, maslaca shea, kakaa, avokada itd.
Održavajte četku barem jedan put na tjedan, s vodom i prirodnim sapunom. Nakon pranja, ostavite četku na suhom i prozračnom mjestu kako bi se dobro osušila.