Uncategorized

Alergična sam na češnjak

Poštovani,

alergična sam na češnjak te nisam koristila Ehinaceu Plus iz tog razloga. Mislite li da bih mogla uzeti malo, zatim pojačati i tako stvoriti toleranciju?

– T.B.

Poštovani,

alergična sam na češnjak. Zanima me je li je češnjak u Vašim proizvodima pržen, jer imam dojam da prženi češnjak nema velik utjecaj na moja crijeva. Ako jedem češnjak postajem naduta, do te mjere da osjećam bolove u prsima, a bol u crijevima je također ozbiljna… Potrebno je 5 do 7 dana za potpuno smirivanje. Rečeno mi je da to slično kao kada krava pojede pogrešnu travu i nadima se. Veselim se Vašem odgovoru.

– Jan C.

Draga Tammy,

Češnjak je moćan detoksifikator i liječi tijelo. Budući da je snažan detoksifikator, možete se osjećati loše, biti osjetljivi, osjećati mučninu i mnoge druge simptome. To NIJE alergija, nego popratno djelovanje detoksikacije(npr. Kandida…). Vaša ideja je ispravna, počnite s malom količinom te postupno pojačavajte do moje preporučene doze. Trebat će vam najviše 2 do 4 tjedna.

Draga Jan,

Prethodni odgovor koji sam dao Tammy vrijedi i za Vas, uz napomenu. Češnjak u mojim proizvodima nije pržen; sirov je, organski i vrlo moćan. Razlog zbog kojeg podnosite stariji ili prženi češnjak je naprosto zato što ima malo ili nimalo snage.

Jedna od najsnažnijih fitokemikalija u češnjaku je alicin. Alicin nastaje prilikom rezanja ili drobljenja češnjaka, kemijskom reakcijom prilikom miješanja vlaknastih stanica i uljnih žlijezda, reakcija enzima. Gotovo se može reći kako češnjak uopće ne sadrži alicin, ali on nastaje kemijskom reakcijom kada se češnjak drobi.

Nadalje, ova moćna fitokemikalija je krcata snažnim mirisom češnjaka, stoga kada netko kaže da ima moćan i aktivan ili medicinski češnjak bez mirisa – to je glupost, nemoguće. Dobar i moćan češnjak ima jak miris.

Što se tiče Vaše alergije, to je samo preosjetljivost i blagoslov. Češnjak je vrlo posebna biljka za Vas, za čišćenje i za detoksikaciju.

Evo mog prijedloga, Jan. Prvo, budući da se Vaša reakcija čini probavnom, predlažem da počnete uzimati moju Formulu za crijeva #1 u kapsulama, koja će očistiti i pročistiti čitav probavni trakt. Ova formula također sadrži malu količinu češnjaka, koju biste trebali podnijeti bez poteškoća. Nekoliko tjedana nakon prve uporabe,  preporučam 5 Dnevni Program Čišćenje CRIJEVA sa formulom 2. Sljedećeg mjeseca, napravio bih 5 Dnevni Program Čišćenja JETRE koji sadrži češnjak, zajedno sa tonikom  za detoksikaciju jetre i žučnog mjehura koji također sadrži češnjak. Možda ćete morati smanjiti količinu češnjaka koju stavljate u tonik za jetru, ali možda i ne. Do tog trenutka biste trebali biti dobro, vidjet ćemo što će se dogoditi.

Zapamtite, SVI smo alergični na otrovne supstance koje stvara čovjek, poput naftnih kemikalija ili insekticida, ali kada prirodna biljka ili hrana izazove neki tip reakcije, to je čišćenje, a vaše tijelo, koji god bio razlog preosjetljivosti na određenu biljku, a vi ste sada pronašli nešto što vam koristi pri detoksikaciji.

Krenite s malom količinom, zatim postupno povećavajte dok ne dođete do normalne doze. Nema žurbe. Javite mi rezultate.