Uncategorized

Rak prostate,samoizliječio sam rak, što sada?

PITANJE

Poštovani, Imam rak prostate, dijagnosticiran prije gotovo 3 godine –  unutar prostate – i nedavno potvrđen drugom biopsijom. Čim mi je dijagnosticirana, supruga mi se kao podrška, pridružila u veganstvu i krenuli smo na put, slijedeći vaše programe, potaknuti i podržani od strane dva prijatelja koji su slijedili vaš savjet. Naša motivacija da krenemo na ovaj put bila je vrlo fokusirana nakon što smo samo promatrali groznu smrt našeg susjeda u roku od 18 mjeseci nakon dijagnoze raka prostate i koji je primao konvencionalni tretman! Mi smo učinili sva vaše čišćenja nekoliko puta i općenito slijedili Vaš program za dobro zdravlje, pšenične trave, dnevno konzumiranje Super Hrane i sokova i sl. I velik dio naše prehrane sastojao se od sirove organske salate i povrća, kao i stavke navedene u nastavku. Oboje smo znatno izgubili na težini (oko 27 kilograma), a moja razina kolesterola sada je normalna. Bio sam na “aktivnom nadzoru” i tijekom ovog trogodišnjeg razdoblja moje razine PSA su pale. Medicinski odgovor na promjene prehrane i načina života koji utječu na izlječenje variraju od blago podupirućih, zainteresiranih, do neprijateljskih i izravnih negativnih! Nisam primao nikakve lijekove i vjerojatno se više neću podvrgnuti biopsijama ili MRI skeniranju. Moja pitanja odnose se na suprotstavljene savjete za prehranu koje daju zdravstveni centri: Šećer – Razumijem da šećer hrani rak, tako da smo pokušavali izbjeći svu hranu koja sadrži dodani šećer, javorov sirup, med i sl. Zdravstveni centari  se  slažu s tim, ali uključuju  i sve prirodne šećere, UKLJUČUJUĆI SVO VOĆE. Ulja – Kuhali smo samo s kokosovim uljem i uljima uljane repice, te smo jeli u azijskim restoranima iz Vegetarijanskih / Veganskih opcija (prihvaćajući da nećemo jesti organski), gdje se kuha biljnim uljima. Zdravstveni centri savjetuju da je palmino ulje jedino sigurno ulje za kuhanje. Kruh – zbog kvasca i šećera koji se dodaje i proizvodi u pečenju se ne preporučuje. Krumpir – ponovno se ne preporuča zbog šećera i drugih loših zdravstvenih učinaka . Naša dilema je da smo sada na našoj promjeni načina života gotovo 3 godine, osjećamo se bolje nego što smo se osjećali već godinama, i želim se riješiti male količine raka koju imam, tako da mogu širiti riječ kao netko čije se tijelo izliječilo.Hvala vam,

– Mike, C, Eastleigh, Velika Britanija,

ODGOVOR

Dragi Mike,

Pa prvo, ČESTITAM!

Rekli ste da ste gledali svog susjeda kako prolazi kroz jezovitu smrt od raka prostate, koji je odlučio slijediti konvencionalni medicinski tretman za svoj rak prostate i on je umro za samo 18 mjeseci.

Naprotiv, imate dva karcinomska prostata, potvrđena na dvije biopsije, niste imali liječenje, a pratili ste moje programe, i zdraviji ste nego što ste bili  desetljećima, osjećate se sjajno i prošlo je tri godine! Još jednom, čestitam!

Također ste rekli da su se vaši PSA markeri postupno smanjivali tijekom protekle tri godine, te da ste izgubili 27 kilograma, a vaše razine kolesterola su sada NORMALNE. Još jedan veliki  DA od mene!

Također kažete da je odgovor liječnika bio neprijateljski i negativan. Zvuči tipično. Mislili biste umjesto toga da bi od vas tražili da podučavate na medicinskoj školi, budući da dobivate bolje rezultate od njih!

I MOLIMO, ZAUSTAVITE SE podvrgavati biopsijama i magnetskim rezonancama, koje ne samo da su kontraproduktivne za ono što radite, nego mogu uzrokovati bolesti, tako da je vaša odluka točna.

Da sumiram što ste učinili … Kao što uvijek kažem, usredotočili ste se na dobro i eliminirali loše. Usredotočili ste se na stvaranje zdravog načina života i stvaranje snažnog zdravlja. Zapravo, kreirali ste Moćno Zdravlje, a vaša bolest je nestala!

Razmisli o tome, Mike, ovo nije raketna znanost. Ako napravite dramatične promjene u vašem životnom stilu (koje ste već unijeli), vaše tijelo postaje stvarno super-zdravo. I, kada to učini, preokreće proces degeneracije i bolesti, a umjesto toga liječi bolesti i gradi ZDRAVLJE! U vašem slučaju, vaše tijelo je izliječilo vaš rak kao odgovor na vaše promjene u načinu života. Zato i uvijek kažem …Možete se izliječiti od bilo čega, bilo koje bolesti, tako što ćete ZAUSTAVITI ono što ste radili, zbog čega ste bolesni, i početi raditi ono što će stvoriti snažno zdravlje, i učinili ste upravo to.

Ljepota je da niste morali stvarno znati što nije u redu s vama, ne morate imati medicinsku diplomu, biti onkolog, niti razumjeti anatomiju, fiziologiju, kemiju ili biologiju, i ne morate uopće znati kako se izliječiti. To je zato što vaše tijelo točno zna kako se izliječiti! Sve što ste morali učiniti bilo je uspostaviti odgovarajuće okruženje, pravilan način života, odgovarajuće okolnosti i vaše tijelo će učiniti ostalo. To je suština prirodnog iscjeljivanja, ali i razlika u filozofiji i kutu pristupa između medicinske intervencije i prirodnog iscjeljivanja bolesti.

Jednom sam diplomirao studenticu iz škole u Engleskoj u kojoj sam predavao, koja je pala svaki završni ispit. Ali bila je divna dama; imala je predivno srce i duh ljubavi. Dobro je znala moje programe i znao sam da će pomoći mnogim ljudima da se sami izliječe. Tako sam je pustio da diplomira unatoč mnogim prosvjedima mojih kolega i sveučilišta. Potom je otvorila malu kliniku iz svog doma u Londonu, i od tada je pomogla tisućama ljudi da izliječe svoje bolesti, čak i rak. Kako? Jednostavno zato što ne morate ništa znati o bolesti, liječiti bolesti. Samo morate znati kako dobro živjeti. Zapravo, mislim da joj je um bio čišći i manje zatrpan nego neki drugi moji učenici, zbog čega joj je bilo mnogo lakše vidjeti kroz, pa čak i iznad, sve medicinske histerije i kaosa, i započetii s iscjeljenjem.

Sada da odgovorim na neka od vaših pitanja …

U nastavku ću vam dati nekoliko komentara na vaša specifična pitanja.

ŠEĆER – Razumijem da šećer hrani rak, pa sam pokušao izbjeći svu hranu koja sadrži dodani šećer, javorov sirup, med i sl., i rijetko sam koristio samo steviju  kao sladilo….

Naprotiv, u mojim studentskim danima i desetljećima u mojoj klinici, vidio sam ljude kako liječe rak voćem i voćnim sokovima, pa uopće ne vjerujem da voće hrani ili uzrokuje rak. Voće i voćni sok vrlo alkalizirajući tijelu, osobito sokovima citrusa, te uzrokuje snažnu detoksikaciju i iscjeljivanje.

Makrobiotičari također mrze voće, ali učinimo to vrlo jednostavnim. Jedino voće koje biste trebali jesti, u stvari, jedina hrana koju biste trebali jesti, je lokalna ekološka hrana koja je u sezoni. Reći nekome da ne jede plod koji pada s drveća u vlastitom dvorištu je smiješno. Gledao sam Paava Airolu i Bernarda Jensena kako liječe rak voćem, pa nemojmo dogmatski govoriti o ovome. Zapamtite, živite u Engleskoj, što je gotovo Sjeverni pol za ovog Floriđanina. Dakle, ne biste trebali jesti hranu zasnovanu na tropskom voću, kao ja, kojeg  kokos, mango i papaja gotovo svakodnevno ubijaju tako što mi padaju sa stabla na glavu. U svakom slučaju, ne zaboravite jesti svoje jabuke i svo IZVRSNO voće koje imate lokalno, i uzmite  ga organskog i u sezoni, a vi ćete biti sasvim u redu. Ali kivi s druge strane planeta, i iz druge HEMISFERE? Zaboravite na njih!

Isto tako, zapamtite da vam voće neće uzrokovati nikakav rak, ali briga o tome zasigurno će oslabiti vaš imunološki sustav, tako da se možete riješiti ovog problema. Da, izbjegavao bih med, javorov sirup i sve ostalo kao dio vašeg programa za hranu.

ULJA – Kuhali smo samo s kokosovim uljem i uljima uljane repice, te smo jeli u azijskim restoranima iz Vegetarijanskih / Veganskih opcija (prihvaćajući da nećemo jesti organski), gdje se kuha biljnim uljima.

Savjet zdravstvenih  centara  je da je palmino ulje jedino sigurno ulje za kuhanje.Ne bih kuhao s uljem, točka. Ako kuhate, koristite vodu. OK, vrlo vrlo rijetko možete koristit ulje, koga briga, ali općenito, kuhanje je sranje! Ako jedete u restoranu i već tri godine radite na programu, a rak je vjerojatno nestao, nemojte se preplašiti ili se previše zabrinjavati. Samo pokušajte izabrati čiste restorane gdje hrana nije masna i zdrava je i veganska. I ne promičem neorgansko jelo, ali ne opterečlujte se ni s time. I ja promoviram sirovu i živu prehranu pa potražite mjesta koja nude ovu vrstu hrane ako jedete vani, i napravite živu i sirovu hranu kod kuće.

Nakon tri godine proveden na mom vrlo čistom programu, jedenjem vani jednom ili dva puta mjesečno, može učiniti više kako bi povećalo vaše pozitivno mentalno stanje, koje će dramatično pojačati vaš imunološki sustav i vaše imunološke stanice i kemikalije, mnogo više nego bilo koja oštećenja koja obično ulje može učiniti. Nemojte davati toliko žličici ulja toliku moć!

Da budem još specifičniji, dio vremena živim u Italiji , također na temelju svojih opsežnih kliničkih istraživanja provedenih desetljećima, ako koristite malo ulja, maslinovo ulje je najbolje.

Držite se podalje od bilo kojeg višestruko nezasićenog ulja; svi su užegli i stoga su SVI kancerogeni. I zasićena ulja poput kokosovog i palminog ulja, začepit će vaše arterije i dati srčani udar – oni su blokatori arterija. Bilo koje ulje koje se stvrdnjava na sobnoj temperaturi je blokator arterija, bilo životinjsko ili biljno, bilo da se radi o svinjskoj masti ili kokosu ili palmi. Stoga ne savjetujem ni sjemenke uljane repice, kokosa, palme ili bilo čega osim organskog, čistog, ekstra djevičanskog, nefiltriranog, hladno prešanog maslinovog ulja.

Velika potrošnja bilo kojeg ulja nije dobra, ona će začepliti vaše tijelo i učiniti da postanete debeloguzi i da „pronađete“ tih 27 kilograma koje ste izgubili, pa se klonite ulja, ograničite ulja, čak i maslinovo. Ali nakon što sam sve to rekao, kad jedete vani, koga briga? Učinit ćete to tako rijetko, a ja sam mnogo više zainteresiran u činjenicu da se zabavljate, smijete i održavate visoki moral, nego šteta koju će učiniti čajna žličica ulja. Jedete vani da se odmorite i malo se zabavite, pa… ZABAVITE SE. Opet, nemojte davati žličici ulja toliko moći !

KRUH – zbog kvasca i šećera koji se dodaje i proizvodi u pečenju se ne preporučuje.

Kruh također nije dobra hrana, a u budućnosti će se kuhanje i pečenje zrna u kruh smatrati velikim uzročnikom bolesti  u modernim civilizacijama. Jedite beskvasni kruh, ili još bolje, napravite sirove krekere u svom dehidratoru za hranu (pogledajte moj recept na kraju ovog komentara). Uvijek zadovoljavaju moju povremenu želju za malo kruha. Istražite sirovi, dehidrirani kruh i krekere. Možete ih pronaći i na internetu.

Vi bi također trebali biti fokusirajući se na moj program za pročišćavanje sirovom hranom i moj program za ispiranje sokovima, a ne moj program zdrave prehrane. Prva dva su ona koja će vaše tijelo učiniti tako zdravim da će rak doslovno skočiti iz vašeg tijela.

KRUMPIR – ponovno se ne preporučuju zbog šećera i drugih loših zdravstvenih učinaka.

Krumpiri su visokokalorična hrana i stvaraju nagli porast šećera u krvi ako ih jedete previše. Oni nisu otrov, ali ne bi trebali biti osnovni sastojci vašeg programa za hranu, te ih treba dodati u jelo štedljivo i u malim količinama, a ne biti temelj obroka.

Ruta sirove prehrane koja u kombinaciji  s 4 gore navedene stavke čini veliku promjenu u našem trenutnom načinu života, isključujući obroke van kuće i pomalo nas izolira od naših preostalih supsjećajnih prijatelja.

Naša dilema je da smo sada na našoj promjeni načina života gotovo 3 godine, osjećamo se bolje nego što smo se osjećali već godinama, i želim se riješiti male količine raka koju imam, tako da mogu širiti riječ kao netko čije se tijelo izliječilo.

Ponovo, moji programi za hranu za rak su SVI sirovi, kao što sam rekao, moj program pročišćavanja sirovom hranom i moj program za ispiranje sokovima, su oboje SIROVI. Moja kuhana hrana ili moj veganski program zdrave prehrane, koji vam omogućuje da jedete kuhanu hranu, je za uporabu SAMO nakon što je vaše tijelo pojelo i uklonilo rak, za što sam siguran da je već učinio. Zatim, možete jesti kuhanu hranu, dok se povremeno vraćate mojim programima sirove hrane, ili možda čak i većinu vremena. Morat ćete sami prosuditi koliko se dobro osjećate. Tada ćete znati što učiniti.

Malo vam je nešto promaklo…

U životu sam bio blagoslovljen učenjem s najvećim prirodnim iscjeliteljima, majstorima travarima i prirodnim liječnicima. Paavo Airola je bio veliki učitelj, stažirao sam s nevjerojatnim iscjeliteljem dr. Bernardom Jensenom u njegovom zdravstvenom ranču Hidden Valley u južnoj Kaliforniji. Bio sam pripravnik kod dr. Johna Raya Christophera u Utahu i studirao s mnogim drugima, uključujući Ann Wigmore. Zatim, povrh svega ovoga, vodio sam svoju kliniku za prirodno iscjeljivanje i biljnu medicinu koja je trajala tri desetljeća i u posljednjem desetljeću uglavnom sam se bavio degenerativnim bolestima poput raka. Gledao sam kako neki moji bolesni pacijenti, s apsolutno najgorim slučajevima raka koje sam ikada vidio ili čuo, sve preokrenu i izliječe sami sebe. Mnogi su još uvijek živi i bez raka do danas, 20 i 30 godina kasnije. Ali i liječnici koje sam spomenuo, pomažu pacijentima da se izliječe od raka, a postoje i male varijable, pa čak i nesuglasice u SVIM našim programima.

Dr. Jensen je nekad sugerirao vegetarijanski program za svakoga tko boluje od raka, s iznimkom njegove juhe od goveđeg mesa, koju je volio koristiti i propisivati. Jednog dana tokom predavanja, kada je to rekao, napravio sam “ugh” zvuk gnušanja, a on je pogledao pravo u mene, pokazao prstom u mene i rekao: “Želim te vidjeti nakon predavanja!”

Nakon predavanja, on se nasmiješio i rekao mi: “Gledaj, umoran sam i dosta mi je zvukova koje proizvodiš, svaki put kad spomenem nešto što nije vegansko, kao što je moja goveđa juha ili moj jogurt.” “Pacijentima pomažem liječiti degenerativne bolesti poput raka od prije nego što si se rodio, već  50 godina, i dajem vam moje apsolutno najbolje znanje, apsolutno najbolje što znam u prirodnom iscjeljenju, tako da mi dajte poštovanje i začepite u mojoj učionici. I prestani stvarati buku! ”Rekao je i:“ Ti si ovan, baš kao i ja, tako da dobro znam tvoju vrstu ”, rekao je,“ Podsjećaš me… na mene! ”Od tog dana nikad nisam proizveo ni jedan zvuk. Bila je to vrijedna lekcija.

Zvuči kao da me dobro poznajete, i zato znate da postoji samo šačica liječnika i ustanova u svijetu koje poštujem, a ostalo su svinjarije.

Evo, sada slijede vaše dvije lekcije…

Jedna od stvari koju sam radio sa SVIM mojim pacijentima bila je osnažiti ih da postanu vlastiti liječnici.

OZBILJNOST & STRES

Postoji vrijeme da postanete INTENZIVNI, eliminirate sve loše u vašem životnom stilu, postanete iznimno posvećeni i čisti, i izliječite svoj rak i spasite svoj život, i vjerujem da ste to učinili i obavili sjajan posao.

Ne brinem se više o vašoj sposobnosti da izliječite rak, ali sam pomalo zabrinut da ste postali gestapo prirodnog liječenja poput dr. Adolfa Hitlera. To je u redu, u stvari to je ODLIČNO, a to je i razlog zašto ste tri godine kasnije živi i zašto je vaš susjed mrtav. Ono što ste učinili pomoću FOKUSA, VAŠEG INTENZITETA, VAŠE USTRAJNOSTI I VAŠE SNAGE JE SJAJNO. Izlječio si rak. Ali ne zaboravite nekoliko mojih drugih 20 koraka, kao …

SMIJTE SE

Možda je vrijeme da naučite 1000 novih viceva, i radite na osmijehu, smijanju i odmoru. Postoji razlika između programa liječenja raka, pročišćavanjem sluzi i kiselinom, programa detoksikacije i čišćenja prehranom i programa zdrave prehrane koji promiču zdravlje i život. Drugim riječima, postoji vrijeme da postanete ozbiljni, i postanete čisti, i usredotočite se na detoksikaciju i iscjeljenje, a postoji i vrijeme da se malo opustite, a ne usredotočite se na ono što radite u subotu navečer, a vi sami morate prosuditi o tome što je balans ovdje, i kada možete dopustiti sebi da se malo igrate. Mislim da ste zaslužili malo vremena za zabavu.

Imao sam mnogo pacijenata koji su se toliko usredotočili na spašavanje vlastitog života, kao što sam i ja, da su zaboravili živjeti svoj život, pa se sjetite njegove količine i kvalitete.

Svi ćemo umrijeti moj prijatelju – ti, ja, svi mi. Ali vaše vrijeme nije sada. Zapravo, ako nastavite s ovim programom, to će biti za desetljeća od sada.

Dakle, između klice i sjemenki suncokreta, imajte na umu da se dobro nasmijte, zabavite se, smiješite se, volite i sve velike stvari koje život čine vrijednim življenja.

Ostanite spokojni, nastavite dalje!

p.s. Ovdje je moj SIROVI recept za krekere!

DOKTOROV RECEPT ZA SIROVE KREKERE

Potrebna oprema:

Sjeckalicu hrane ili blender

Dehidrator hrane

Početi sa:

– 1/2 šalice organsku  raž

– 1/2 šalice organski  proso

– 1/2 šalice organski ječam

Također možete koristiti organsku quinoa-u, amarant, slanutak  ili bilo koju organsku sirovu sušenu žitaricu.

Natopite kombinaciju žitarica preko noći u hladnjaku (ili možete napraviti blago proklijala zrna.) Ocijedite i isperite orašaste plodove i žitarice, zatim ih dodajte u blender ili sjeckalicu hrane.

Zatim u blender ili sjeckalicu dodajte sljedeću mješavinu oraha, povrća i biljnih proizvoda:

– 1/4 šalice organskih, sirovih oraha

– 1/4 šalice organskih sirovih, neslanih badema

– 1/4 šalice organskog sirovog, neslanog sjemena suncokreta

– 2 češnja organskog češnjaka (ili više)

– 1/2 organskog luka

– 1/4 organske crvene paprike

– 1/2 organske stabiljke od celera

– 1 žlica Herbalmucil Plus

(Po izboru) 1 mala organska rajčica

Kao začine po Izboru koje možete dodati su dulse morske trave, kumin, crni papar … Koje su vaše omiljene?

Sada ponovno dobro izmiješajte ili pomiješajte sve ove sastojke u vašoj sjeckalici ili blenderu hrane. Nanesite ovu mješavinu na papir za kolače, dodajte još jedan sloj na vrh i nježno pritisnite valjkom. (Napomena: što su tanje, to će se više sušiti i raspasti. Što su deblje, to će biti vlažnije poput kruha.)

Koristeći kuhinjske škare, izrežite krekere u željenu veličinu dok ste još na papiru za kolače . Zatim pažljivo prenesite svoj dehidrator i postavite ga na najnižu temperaturu ili temperaturu za povrće.

Kada su krekeri gotovo suhi (nakon tri ili četiri sata) lagano ogulite papir s sušenih krekera i nastavite dehidrirati krekere bez papira za kolače kako bi postigli željenu suhoću.

Čuvajte u zatvorenoj posudi u hladnjaku jer je to još uvijek živa hrana!

Uživajte!

I molim vas da zapamtite da su SVI recepti samo da “napune pumpu” i potaknu maštu. Neka ovo bude zabavno !!!

Related Posts