NOVOSTI

dr.Schulze objašnjava što je to Vaš imunosni sustav?

Gdje se krije, kako djeluje i što čini za Vas?

 Vaše tijelo daje Vam mogućnosti: da se prehladite, ili da Vas zaštiti od gripe, no puno ovisi o nama.Moj je posao jednostavan: poboljšati Vaš život, da si ga ne otežavate bilo čime što oslabljuje zdravlje i otvara put mnogim bolestima – poput uporabe bezvrijedne hrane: šećera, duhana, alkohola, nezdravih masnoća, itd.Također, pomagat ću Vašem organizmu da napravi svoj vlastiti “lijek”, opskrbljujući Vas vrhunskom prehranom i lagano ću ‘gurkati’ Vaše tijelo da to učini brže, bolje i jače – hraneći Vas prirodnim biljkama koje jačaju imunosni sustav. Bit će to obrambeno superoružje za Vas pa ćete – tako osnaženi protiv prehlade i gripe – ubaciti u petu ili šestu brzinu i ostvariti svoj puni potencijal.

Kako je to moguće?

Na ovaj način bit ćete spremni i osnaženi za nekoliko sati, a ne tjednima! Pitate se kako je to moguće? Razlog zašto Vas tijelo može izliječiti od prehlade i gripe te proizvesti vlastite prirodne “lijekove” je taj što ono posjeduje imunosni sustav. Sustav koji je osmišljen kako bi nad Vama imao stalan nadzor, pazeći na moguće napadače, a zatim pri prvim naznakama da se neki potencijalno štetni patogen pojavio, uključuje mnoge obrambene mehanizme kako bi Vas zaštitio. Vaš je imunosni sustav jedinstvena i vrlo sofisticirana organizacija, jer uključuje brojne organe, tkiva, sustave, krvne stanice, tekućine, čvorove, žlijezde, kosti i druga tkiva po cijelom tijelu. Kad sva ta tkiva složno i zajedno rade, to može zaustaviti bilo kakvu opasnost; može ubiti svakog neprijatelja.

Čudesan dizajan imunog sustava

Evo samo nekih od dijelova tog iznad svega mudro dizajnirana imunosnog sustava:

·         Vaše bijele krvne stanice (leukociti)

·         Limfociti (poput T-stanica) koji su u Vašem timusu osposobljeni da ubijaju, dok su druge T-stanice dizajnirane za razmjenu podataka i obavljanje raznih drugih poslova.

·         Tu su i B-stanice koje rabe različite površinske imunoglobuline za proizvodnju antitijela (u osnovi to je vrlo poseban otrov koji ubija specifične bakterije, viruse i sve druge uljeze).

·         U akciji je i Vaša limfa, imunosne tekućine (poput interferona i interleukina) te organi poput timusa i slezene te limfni čvorovi i čvorići.

·         Postoje i limfne nakupine (poput Vašeg slijepog crijeva, krajnika, adenoida i Peyerovih pločica), skupa s crvenom koštanom srži, itd.

 

U Vašem imunosnom sustavu postoje čak i nevidljive poveznice za koje znanstvenici znaju da postoje, ali niti ne naslućuju gdje se točno nalaze. Primjerice, B-limfociti – nosioci humoralne imunosti. Koliko god znanost ovdje izgleda smiješno, no tako je: zapravo su nazvani po organu u ptica, kojeg ljudi čak nemaju – Bursa fabricius. Gdje i kako se ove B-stanice stvaraju kod čovjeka velika je tajna, o kojoj većina liječnika ne želi razgovarati, jednostavno zato što nemaju pojma.  Dakle vrlo velika, složena kombinacija raznih čestica i dijelova, pa čak i nekih tajanstvenih nepoznatih faktora i evo: imamo imunosni sustav! Kaže se: ti si ono što misliš! Konačno, osjećate li se neupućenima čak i nakon ovog vrlo jednostavnog prikaza, pazite! Jer danas znamo da Vaš imunosni sustav sluša. Otkad je otkriveno da imunosne stanice imaju neuropeptidne receptore, a neuropeptidi su kemijske tvari koje proizvodite u Vašem mozgu kad god razmišljate – o ljubavi, blaženstvu, o mržnji, o bilo čemu drugom – sad znamo da Vas vlastiti imunosni sustav sluša i prati Vaše misli (poput J. Edgara Hoovera, bivšeg direktora FBI-a koji je vladao 48 godina). Uz to, budući da sve u ljudskom tijelu obavlja određenu funkciju s razlogom, Vaš imunosni sustav ne samo da sluša, već i reagira.  O, je li to moguće? Znači li to da naš imunosni sustav zapravo sluša i također reagira na naše emocije i njihov “razgovor”? Da, upravo to radi! Zato je velik dio prirodne terapije protiv prehlade i gripe: ostati pozitivan! Upravo zato ova je tema toliko važna – to me dodatno motivira da Vas osnažim podukom, rasvijetlim i pojasnim neke dvojbe o prirodnim, biljnim lijekovima – tako da sljedeći put kad se prehladite ili dobijete gripu, ostanete vrlo pozitivni i u tome vidite priliku za Vaše tijelo: da napravite neke detoksikacije, da ga očistite, ojačate imunost i unaprijedite svoje zdravlje!  Poanta je da se u prvih nekoliko tjedana medicinske škole stekne uvid i spoznaja o tome da je ljudsko tijelo, za razliku od bilo kojeg stroja, dizajnirano da se liječi i popravlja. Dakle, imunosni sustav glavni je faktor u tim iscjeljujućim procesima.

Izvor: Cold & flu manual by dr.Richard Schulze

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *