NOVOSTI

ESTROGEN I ŽENSKA FORMULA

 

Estrogen definitivno uzrokuje rak. Svaki doktor koji podcjenjuje taj rizik, ili tvrdi suprotno, ne govori istinu.”

 

Osim ako žene misle da je terapija zamjene hormona danas sigurnija nego prije, onda im predlažem da nabave neku knjigu koja se bavi neželjenim djelovanjem lijekova (ja imam knjigu ‘Physicians Desk Reference’). U toj knjizi se nalaze informacije o neželjenim efektima svih lijekova i smrtonosnim oboljenjima uzrokovanim lijekovima, dobivenih od farmaceutskih kompanija. Uvijek sam imao tu knjigu u svom lječilištu, kako bih pokazivao svim pacijentima pravu istinu o „blagim” ili „bezopasnim” lijekovima koje su im doktori davali. Kad bi vidjeli beskrajnu listu bolesti i smrti uzrokovanih lijekovima, onda ih više nisam morao uvjeravati da ne uzimaju te lijekove. Knjiga je odradila posao za mene.

U mom izdanju iz 1995. godine ove knjige, za Premarin kao najčešće davanom lijeku koji sadrži estrogen, zapisano je na stotine neželjenih efekata od 2588 do 2601. stranice. Kada bi žene pročitale ovo, nikada više ne bi pomislile na estrogen-terapiju, isto kao što ne bi ni na cigarete. Na tim stranicama proizvođač spomenutog lijeka daje upozorenje, napisano masnim slovima, da je ogroman broj nezavisnih istraživanja pokazao da postoji „povećani rizik od raka materice kod žena koje su dostigle menopauzu i uzimale estrogen više od godinu dana… estrogen može uzrokovati i rak dojke, grlića materice, vagine, jetre… Estrogen se treba koristiti samo kada je to neophodno”. On povećva rizik od raka 13,9 puta. Estrogen može neutralizirati pojedine simptome menopauze. Ali, on izaziva rak.

 

„Terapija medicinskim hormonima uništava organe koje bi trebala liječiti. Davanjem estrogena uništavaju se jajnici žena.”

 Pa tko bi to uzimao ili radio bilo što što povećava rizik od raka 14 puta? Jedino žene koje nisu informirane. Ali postoji još nešto gore od toga. Rijetko koja žena razumije da kada dobije rak od estrogena, a vjerovatno hoće, onda im doktor odmah kaže da više ne uzimaju estrogen, bez odvikavanja i bez 30 dana postepenog smanjivanja doze, već samo hladnokrvna izjava: „Ne smijete ga više koristiti”. A to je otuda što doktori brinu o tabletama sa hormonima od kojih se rak pogoršava.

Što bude poslije toga? Te žene izgore. Kao da im je izmaknut tepih pod nogama. Naglo im je oduzeta droga na koju je njihovo tijelo naviknulo. Kada nekome oduzmete tako jaku drogu, onda se jajnici deaktiviraju. Kada uzimate bilo koji lijek, naročito zamjene za supstance koje vaš endokrini sustav treba proizvoditi, poput inzulina, tiroksina, estrogena i ostalog, tada se ti endokrini organi deaktiviraju. Kada počnete uzimati estrogen, vaši jajnici ga otkriju, te zašto bi ga onda više morali sami proizvoditi?

To postaje hendikep, i vaši jajnici proizvode sve manje i manje estrogena. Što ga više uzimate, to je vašem tijelu gore; to je poput kemijske sterilizacije. I ono malo estrogena što je producirano, više se ne producira. Jajnici detektiraju velike količine estrogena u krvi, zbog tableta koje vam je dao doktor, te isti atrofiraju, smežuraju se i odumru. Zatim, kada se pojavi rak, doktor prestane sa davanjem estrogena, jer će svaki doktor prestati sa davanjem estrogena ili nekih drugih hormona kada dođe do pojave raka. Oni znaju da je i sam estrogen kancerogen. Te žene su upravo time upropašćene. Bačene su pod prag suvremene medicine, i onda su na koljenima i rukama došle u moj ured, plačući i preklinjući me. Zato što se ne mogu ženi oduzeti hormoni, a da im se pritom ne upropasti život.

Preporučuje se „ženska formula” za hormonalnu ravnotežu. Evo jednog tipičnog strašnog slučaja. Možda bude djelovalo kao ekstreman slučaj, ali bilo ih je puno takvih. Žene koje bi prošle kroz to sigurno ne bi voljele o tome pričati. Bila je jedna 54-godišnja žena iz Santa Barbare. Uzimala je estrogen 5 godina od početka menopauze, koji joj je prepisao blizak obiteljski prijatelj i doktor (ginekolog). Ovo sada je standardni tretman. Kada odete kod ginekologa i kažete da ste ušli u menopauzu, iz njegovog ureda ćete izaći sa receptom za Premarin ili estrogen. Pored toga, zastrašujuće je bilo to što ovaj ženi nije dao nikakva upozorenja u vezi sa neželjenim efektima lijeka. Ona je imala obiteljsku povijest raka i problema sa žučnom vrećicom, a kod oba estrogen povećava rizik.

 

Ni u kome slučaju doktor joj nije smio dati estrogen, nikome sa obiteljskom povijesti raka. On je nerazumno postupio i nije joj rekao za kontra-efekte koje pružaju farmaceutske kompanije, što je tipično za sve doktore. Pet godina nakon početka tretmana (tada je bila u 40-tim godinama) došlo je do pojave vaginalnog krvarenja, te je ona otišla opet kod njega. Napravio joj je biopsiju, jer je vidio abnormalno tkivo. Imala je zloćudni tumor materice. Vidio je da je rak metastazirao, što skoro pa znači da će umrijeti. Smatrao je da joj je ostalo još malo vremena, par godina, bez obzira što dalje učinili. Odmah je ukinuo sav estrogen koji joj je davao, kao grom iz vedra neba. To doktor mora učiniti istog trena kada primjeti rak. Kroz nekoliko mjeseci ovoj ženi se toliko pogoršalo zdravlje, da ja to nikada ranije nisam vidio. Izgledala je kao u onim znanstveno-fantastičnim filmovima, kada netko popije „eliksir mladosti” pa postane mlad, kada ono poslije par trenutaka naglo ostari, ima 150 godina i pretvori se u prah.

Nevjerojatno je to kako strašno izgleda jedna žena kada joj se pet godina daje umjetni estrogen, a onda joj se iznenada izvuče tepih ispod nogu. Nakon toga, onaj doktor me je zvao i zamolio me da pomognem. Rekao mi je ovako: „Vidite, ona mi nije pacijent, već obiteljski prijatelj, i vrlo je bolesna. Možete li joj nekako pomoći?” Ja sam rekao: „Naravno”. Izgledala je zastrašujuće kada je došla kod mene. Njeno vaginalno područje je bilo suho i jako se smežuralo i ispucalo. Iz vagine je krvarilo zbog raka.Rak je bio u materici, što je čest slučaj kada se koristi estrogen. Najučestalija vrsta raka pri upotrebi estrogena jest rak unutarnjeg dijela materice. Ova žena je dobila i vaginalne infekcije zbog otvorenih rana u vagini.

Također je počela gubiti kosu i bila prilično ćelava za jednu ženu. Učinila je za mene malu demonstraciju, te rukom povukla kosu i iščupala grudu dlaka, što je bilo malo zastrašujuće. Rasli su joj i brkovi, što je još jedan neželjeni efekt netolerancije prema estrogenu.Odmah smo joj dali onaj žensku formulu. Natjerao sam njeno tijelo da samo proizvodi hormone, da samo producira estrogen i da samo vrši podmazivanje. Naravno, primjenjivali smo i druge programe pročišćavanja i detoksikacije.

Bilo je i puno žena koje su me zvale jer su ponovno dobile menstruaciju, nakon nekoliko godina. Pošto im je vraćena hormonalna ravnoteža, ponovno su postale plodne.Promjena njenog izgleda bila je upečatljiva. Ne samo da joj kosa više nije opadala, već je nestala i smežurana koža. Čim joj se vratila hormonalna ravnoteža i čim joj je bilo malo bolje, mogavši biti i fizički aktivna, dobila je 20 godina mlađi izgled. Nije niti izgledala kao žena pred menopauzom.

Ženska formula za obnovu ženskih hormona sadrži biljke koje potiču lučenje ženskih hormona i to nije opasno kada netko ima rak. Ne, u tome je i najbolji dio od svega. Te biljke ne sadrže nimalo estrogena. Ove žene koje su dostigle menopauzu su godinama bile na estrogenu, te na kraju dobile rak. Doktor bi ih potom odmah skinuo sa estrogena, jer se on ne može davati kada je prisutan rak. One bi se onda još više razboljele, i na kraju došle kod mene. Svima sam na početku davao „žensku formulu”, te bi se one osjećale odlično u roku od samo par dana ili sati, čim bismo pronašli njima odgovarajuću dozu. Brojni doktori su dolazili kod mene da promatraju pacijente dok radim ovo sa njima, i niti jedan od pacijenata nije imao nikakve komplikacije ili pogoršanja raka, kao što bi to imali da su koristili estrogen. Njihovi simptomi menopauze su nestajali, a ako bi dalje radili na mojim programima liječenja, onda bi i rak nestajao.

Te biljke, dakle, nemaju hormone. Nemaju. Samo jedna od njih sadrži prirodne biljne kemikalije koje se koriste za izradu sintetičkih hormona. Ali nema pravih hormona u njima. Te tonične biljke sadrže supstance koje su tijelu potrebne da bi proizvodilo hormone, kao što su hranjive supstance ili kemikalije potrebne tijelu da stvara estrogen, ili neke druge biljne kemikalije koje aktiviraju rad jajnika.