NOVOSTI

PRIRODNO SAMOIZLJEČENJE NEPLODNOSTI

Pitanje

Poštovani,

imam 41 godinu i moj muž i ja pokušavamo dobiti dijete. Nakon godinu dana pokušavanja (znam da smo kasno počeli, ali smo se vjenčali prije godinu i pol dana, ja sam kasni cvijet), još uvijek nismo uspjeli u tome. Uradila sam test hormona i oni su pokazali da mi je nivo hormona nizak (posebno FSH i AMH). To me ne čudi, jer znam da ti nivoi opadaju s godinama, ali viđam puno žena koje začnu kasnije u životu, a ja se osećam vrlo mlado i vodim zdrav način života.Svakog mjeseca uzimam mješavinu hormona za plodnost i riblje ulje kako bi atmosfera u mome tijelu bila dobra. Prije sam također koristila i vaše proizvode za čišćenje i upravo sam završila čišćenje crijeva. Volim vaše proizvode i vjerujem u njih.

Nedavno sam bila na razgovoru u klinici za plodnost i oni su mi predložili umjetnu oplodnju zbog mojih godina i malog broja jajašaca. Od četiri hormona na testu, samo dva prethodno spomenuta bila su malo povišena (što nije nemoguće) za prirodno začeće. Želim vjerovati da je sve moguće ako zaista u to vjerujete. Moje tijelo je zdravo, osim što imam mali polip, kojeg planiram ukloniti, jer mi se to čini razumnim, kako bih stvorila najbolji nivo osnove za začeće.

Više mi se sviđa ideja da se začeće dogodi na prirodan način i uz pomoć prirodnih proizvoda. Osjećam da ovo može uspijeti (ako Bog da).

Čitala sam o vašim prepratima za žene i zanimaju me njihove moguće koristi za ono što pokušavam postići. Moj cilj je uraditi sve što je potrebno kako bih začela dijete na prirodan način.

Moje pitanje je da li mi vaš proizvod za žene može biti od koristi za nivo hormona?

Također, koliko često preporučujete uzimanje ovog preparata?

Svaka povratna informacija bi mi značila. Hvala Vam, unaprijed zbog znanja koje dijelite i mudrosti u području liječenja na prirodan način.

Odgovor

Poštovani,

ovo nije težak zadatak. Imao sam na stotine pacijentkinja u svojoj klinici koje su bile starije od tebe, sa nižim nivoom hormona koji stimuliraju folikule (FSH) i AMH, te koje ni u kom slučaju nisu bile zdravije od tebe, pa su uspijevale zatrudnjeti, imale su zdrave trudnoće i na kraju su rađale zdravu djecu.

Savjetujem ti da učiniš sljedeće:

1.Izbaci otpad van

Uvijek savjetujem, kao prvo i najvažnije, tada treba početi sa “5-dnevnim programom čišćenja crijeva”. Crijeva se nalaze oko jajnika, jajovoda, materice i svih dijelova vaše ženske reproduktivne anatomije. Bilo da se radi o bilo kakvoj neravnoteži, bolesti ili poremećaju, ili da žena samo želi biti plodna i zatrudnjeti, najbolje je započeti s tim da su crijeva očišćena, uravnotežena i da pravilno funkcioniraju. U redu, ti si ovo već uradila. Bravo!

2.Prehrana

Tijelo stvara hormone uz pomoć kvalitetne prehrane (ne uz pomoć pizze i gaziranih sokova), tako da postoje dva načina da se kvalitetno hraniš. Najvažnije je da počneš sa odličnim programom prehrane. Zdrava biljna hrana će ti osigurati dovoljno proteina, kalcija, itd. I također, nabavi sokovnik!

3.Još prehrane

Čak i kada budeš na vrhunskom programu prehrane, predlažem da uzimaš hranjive dodatke prehrani. Trebaš prestati sa mješavinom vitamina za plodnost. Mogu samo da zamislim od čega se pravi ta mješavina, ne što joj se dodaje, nego od čega se zapravo pravi?Također, trebaš prestati koristiti riblje ulje. Ukoliko želiš dobiti esencijalne masne kiseline omega-3 i 6, onda bolji, čistiji i netoksičniji izvor ovih ulja možeš naći u lanenim sjemenkama.

Počni koristiti ‘Super hranu’, dvije doze na dan. Popij ujutro jedan napitak, zajedno sa gore spomenutim sjemenkama, te dodaj dvije jušne žlice ‘Super hrane plus’.

Zatim bi trebala popodne uzeti još jedan napitak ‘Super hrane plus’.

Zapamti: Imao sam puno žena pacijentkinja kojima su rekli da ne mogu imati djecu, a sada imaju zdrave bebe. Skoro sve nazivaju svoju djecu „djecom Super hrana plus“. Ovime se dokazuje moć prehrane kod plodnosti!

4.Umjetna oplodnja nije potrebna!

Umjetna oplodnja ima stopu neuspjeha od 87%. Da li ti je ovo itko rekao?

5.Počni koristiti ‘Žensku formulu’

Uzimaj tri pipete (100 kapi), tri puta dnevno tokom tri mjeseca. Svaki dan! Ovo je uvijek uspijevalo! Ovo će uravnotežiti tvoje hormone i postat ćeš vrlo plodna.

Kathy, iz tvog pisma mogu zaključiti da si razumna, da donosiš velike odluke, da razumiješ moj posao i da si počela s pra­vim programima čišćenja, te da si odličan pacijent. Ne sumnjam da ćeš uskoro zatrudnjeti. Samo zapamti jednu stvar, a to je tvoj muž. Budi sigurna da i on jednako kao ti želi djecu, razgovarajte o tome, i budi sigurna da je i on zdrav, i da i on svaki dan uzima ‘Super hranu plus’.

Također, predlažem da i on bude na istim programima koje sam tebi napisao pod brojem pet, ali da koristi ‘Mušku formulu’. Sve ovo doprinjet će stvaranju moćnih i brojnih „dobrih plivača“ – spermatozoida.

Također, trebate oboje znati kad ovuliraš, te da imate odnose prije i tokom tvoje ovulacije (pregledaj sluz svakoga dana). Trebaš voditi i menstrualni kalendar i zapisuj datume menstruacije, prvi dan menstruacije, kad misliš da imaš ovulaciju, itd. Ovo će ti pomoći da znaš kad trebate imati odnos. Samo nemojte biti preozbiljni oko svega ovoga, neka vam bude zabavno, neka ovo ne bude samo stroga vježba za pravljenje bebe. Malo se i smijte, a možete i puno!

Konačno, toliko si u pravu kada kažeš da želiš da se začeće dogodi na prirodan način. Sa umjetnom oplodnjom, prisiljavaš svoje tijelo da na medicinski način zatrudni, čak i ako ono nije spremno i nije dovoljno zdravo za rađanje bebe. Ovo je dobar recept za katastrofu i često dovede do pobačaja, komplikacija u trudnoći (pre­eklampsija), i do prerano rođenih i bolesnih beba. Vaše tijelo možda ne želi imati bebu u ovom trenutku iz dobrog razloga, a taj razlog je da niste dovoljno snažni i dovoljno zdravi. Uviek je najbolje da nam pomognu Bog i priroda, umjesto da idemo protiv svog tijela. Sa umjetnom oplodnjom na medicinski način prisiljavate svoje tijelo da učini nešto od čega vas ono pokušava zaštititi.

Dakle, jednostavno i logično rješenje, ono koje uvijek uspijeva, jeste da budeš snažnija i zdravija, te da uravnotežiš nivo hormona! Kad to učiniš, tijelo će proizvesti prave hormone, ženski organi će oživjeti, zatrudnjet ćeš i imat ćeš zdravu djecu.

Zabavi se i uživaj u toj avanturi… mama!

Related Posts