Uncategorized

Konstipacija uzrokovan lijekovima protiv epilepsije

PITANJE

Poštovani,

Imam jedno medicinsko pitanje za vas. Moj prijatelj je na Dilantinu(lijek za epilepsiju) već 27 godina (za napadaje). Budući da je nuspojava konstipacija, kod njega se pražnjenje crijeva događa svaka 3-4 dana.Pitam se kako da mu reguliram probavu, a da ga ne skidam s lijekova. Prilično sam siguran da će stalni režim uzimanja Vaše Crijevne formule #1 obaviti posao, ali prije nego mu predložim bilo kakvu vrstu detoksikacije crijeva ili ispiranje, htio sam biti potpuno siguran da je to u redu i pitati Vas. Znam da ste super zauzeti, pa ako bi mogao odgovoriti, to bi bilo sjajno.

Mir,

– Mike K. Phoenix, Arizona

ODGOVOR

Dragi Mike,

Vi ste doista pravi prijatelj. Kratak odgovor je DA, odmah bih započeo s Crijevnom formulom # 1. Ne postoji ništa u Crijevnoj formuli # 1 koja bi izazvala bilo kakvu štetnu reakciju s Dilantinom (generički naziv Phenytoin), tako da se uopće ne mora brinuti. Imao sam mnogo pacijenata koji su bili na Dilantinu kako bi ih spriječili da imaju napadaje.

Sviđa mi se što me nisi pitao kako ga skinuti s Dilantina, jer je to njegova odgovornost ako i kada odluči ići tim putem. Ali nema razloga da bilo tko na BILO KOJEM lijeku izdanom na recept nema normalan i zdravu probavu i nema razloga da bilo tko na BILO KOJEM receptu ne može koristiti Crijevnu formulu # 1.

Liječnički referentni popis navodi konstipaciju kao jednu od uobičajenih nuspojava ovog lijeka. Svi farmaceutski lijekovi imaju nuspojave, većina njih doslovno stotine. Dilantin ima mnogo ozbiljnih nuspojava, ali držimo se konstipacije za sada .

Kao što je navedeno u cijeloj mojoj literaturi, molim da počne sa samo jednom kapsulom moje Crijevne formule # 1 uz večeru. Ako sljedeće jutro nema veliko, lagano i divno pražnjenje crijeva, tada te večeri treba uzeti 2 kapsule i povećati količinu za 1 kapsulu svake večeri dok ne dobije stolicu sljedećeg jutra. Onda bi trebao ostati na toj dozi neko vrijeme – predlažem barem mjesec dana, ako ne i dva mjeseca (ako ne i ostatak života ako još uzima lijekove).

Onda, nakon nekoliko mjeseci, možda će htjeti razmisliti o mom petodnevnom programu detoksikaciju crijeva. Petodnevni program detoksikacije crijeva sadrži moju Crijevnu formulu # 2, koja je veliki detoksikator. Ova formula apsorbira tisuće neželjenih kemikalija iz vašeg probavnog trakta i crijeva, uključujući i farmaceutske lijekove.

Dakle, kada započne s petodnevnim programom detoksikacijom crijeva i počne uzimati Crijevnu formulu # 2, mora prvo ujutro uzeti svoju Dilantin, oko sat vremena prije nego što počne uzimati svoju Crijevnu formulu # 2 u obliku praha ili kapsula. Ako tijekom dana mora uzimati dodatne lijekove, mora ih pokušati uzeti u što većem razmaku od uzimanja Crijevne formule # 2. To nije teško učiniti i lako je izvedivo; Vaš prijatelj samo mora biti svjestan toga i svjesno raditi program petodnevne detoksikacije crijeva.

Čak bih sugerirao da vaš prijatelj, ovisno o tome koliko je dugo bio začepljen, radi petodnevnu detoksikaciju crijeva nekoliko puta, na primjer jednom mjesečno tokom dva ili tri mjeseca, a zatim dvaput godišnje zauvijek . To će osigurati da mu crijeva budu oslobođena bolesti i ostane zdrava.

Dvije druge izvrsne formule za vašeg prijatelja bila bi moja Super Hrana plus  i formula za živce. Super hrana plus je iznimno bogat vitaminima B, koji su čista hrana za živce. Zapravo, oni su neurotransmiteri kemikalija i hranit će, popravljati i obnavljati cijeli njegov živčani sustav. Tinktura za živce je biljni lijek koji sam koristio u svojoj klinici kako bih uspješno odvojio pacijente od Dilantina ako je to ono što su željeli.

Čak i ako ostane na Dilantinu, to bi bila izvrsna formula za njega. Predlažem između 35 i 70 kapi po  danu, za cijeli život.

Hvala na pitanju,