Uncategorized

Osteoporoza, manjak kalcija, kava

Osteoporoza nije nedostatak kalcija u prehrani!
Nikako. Gubitak kalcija prouzrokovan je poremećajem ravnoteže unosa hranjivih tvari.
 
Jedna šalica kave nevinog izgleda koja se svakodnevno uzima prouzrokuje 1,4% gubitka koštanog kalcija godišnje kod žena poslje 50 godina starosti. To je 14% za deset godina! Daleko značajnije i od prepisivanja estrogena, pilula kalcija, i poticanja pijenja mlijeka zbog osteoporoze, je jednostavno savjetovanje ljudi da prestanu da koriste tamne napitke i srodne proizvode.
Nije teško naći druge uzroke za osteoporozu u suvremenom svijetu. Brza hrana sadrži puno fosfata. Sva gazirana pića sadrže fosfate. Pročitajte sastojke na ambalaži.
Kako razina fosfata raste, količina kalcija u krvi se smanjuje. Pored gaziranih pića, crveno meso, obrađeno meso, sir, instant juhe i pomfrit sadrže dosta fosfata. Lako možemo vidjeti zašto medju suvremenim ženama ima toliko slučajeva osteoporoze. To nije zbog nedostatka kalcija u prehrani!
Nikako. Gubitak kalcija prouzrokovan je poremećajem ravnoteže unosa hranjivih tvari. Ako dodate gore navedenim razlozima za gubitak kalcija iz kostiju takve stvari kao što su pušenje, alkohol, steroidi kao što su kortizon i prednizon (čak i ako se koriste kao pomade za kožu), pilule za kontracepciju, tiroidni dodaci, velika upotreba soli, hrana bogata bjelanjčevinama, pilule vitamina A ili D, antacidi koji sadrže aluminij i antibiotici tipa tetraciklina, dobivate veoma snažne faktore koji uzrokuju osteoporozu. Preporučujemo dosta sunčanja, vegetarijansku prehranu i dosta vježbanja kako bi se spriječila ili izlječila osteoporoza.  Obične porcije mahunarki (grah i grašak), sjemenke, zelenog lisnatog povrća sadrže kalcij koliko i podjednake količine mlijeka, a integralne žitarice i povrće takodje sadrže obilne kolicine kalcija.
 
Izvor: dr.Agata Tres,Otrov sa velikim K

Related Posts