NOVOSTI

Približite se prirodi

dr Christopher  vjeruje da treba ponekad učiniti da tijelo ima direktan kontakt sa prirodom. Zato su od svojih pacijenata tražili da se ponekad izuvaju i da bosi hodaju po travi. Možda vam se ovo čini bezveze ili besmisleno, ali ova dva velika doktora nisu mislila tako.Svakog dana možete bosonogi prošetati vani po travi, a možete čak i leći na zemlju, da budete bliži prirodi, da je “osjetite”. Duboko dišite dok ste vani. Svježi zrak će vam pomoći da brže ozdravite.
– S mnogim ljudima sam tako radio i vidio sam odlične rezultate. To je odličan lijek za nesanicu. Dobar san je ono što je potrebno oboljelom čovjeku. Imao sam ljude koji su patili od kronične nesanice. Oni su me uvijek čekali na plaži kako bismo započeli naše liječenje. Dolazili su u kupaćem kostimu, ma koji mjesec u godini da je bio. Potom sam ih odvodio ka oceanu i ubacivao u valove. Pustim ih da se valjaju po pijesku, tako da poslije izgledaju poput za-šećerene krafne. Na njih bacam morsku travu. Onda trče po plaži naprijed-nazad, pa ponovo odu u valove oceana. Tu su bivali izloženi prirodi u potpunosti.
Ljudi me zatim zovu i kažu: „Zamalo nisam pao u nesvijest na putu do kuće”. Poslije toga nemaju nikakvih problema da zaspe.
Dr Christopher je govorio da tijelo nekada treba „prizemljiti”, a to se ne može dogoditi preko obuće, ne može do toga doći dok se ne izujete i dodirnete tlo.

Izvor: knjiga Lečenje neizlečivih bolesti