Problemi su počeli početkom prošle godine, a magnetska rezonanca otkrila je leziju na lijevoj strani mozga. Dr. Jonathan Rasouli rekao je kako su znakovi ukazivali na to da se radi o malignom tumoru. Uslijedila je operacija, no liječnike je čekalo iznenađenje

Halucinacije, nesanica, otkazivanje desne ruke i strašne noćne more. To su neki od simptoma koje je imala Amerikanka Rachel Palma. Uzrok? Liječnici su isprva mislili da je riječ o tumor na mozgu, no prava istina bila je puno neobičnija. U glavi joj je, naime, rastao parazit.

Liječnici su slavili jer ipak nije bila riječ o opasnom tumoru. – Imala je jednog parazita u glavi kojeg smo uspjeli izvaditi. Bili smo vrlo sretni. Bila je to jedna od onih rijetkih situacija kad vidite parazita i mislite: “Wow, ovo je sjajno!” – kaže Rasouli. Kako je parazit završio u glavi pacijentice? Radi se o neurocisterkozi, sprečivoj infekciji trakavice iz svinjetine, koja je vodeći uzrok epilepsije kod odraslih osoba. Palma ni sama ne zna kako se zarazila, no najvažnije je da je izlijeđena, posljednji pregled otprije dva mjeseca pokazao je da je sve u redu. – Osjećam se prilično dobro. Gotovo kao da se nikad nije dogodilo – kaže Palma.

– Epizode su mi postajale sve bizarnije i bizarnije. Bilo je dana kada nisam znala gdje sam – kaže 42-godišnjakinja iz Middletowna u New Yorku za Today. Problemi su počeli početkom prošle godine, a magnetska rezonanca otkrila je leziju na lijevoj strani mozga. Dr. Jonathan Rasouli rekao je kako su znakovi ukazivali na to da se radi o malignom tumoru. Uslijedila je operacija, no liječnike je čekalo iznenađenje. Umjesto tumora našli su nešto što je, kako kaže Rasouli, izgledalo poput prepeličjeg jaja. Liječnici su “uljeza” izvadili u jednom komadu i izrezali ga da vide što je unutra. – Iz lezije je izašla mala trakavica – rekao je Rasouli.

Da se zaštitite od parazita, pridržavajte se Zakona zdravlja (opisanog u nastavku) i preventivno napravite detoksikaciju 5-dana Crijeva(Više možete pročitati OVDJE), 5-dana Jetra-žučna vrećica(Više možete pročitati OVDJE) i 5-dana bubrezi i mokraćni mjehur(Više možete pročitati OVDJE) te pojačajte vaš imunološki sustav sa Super C vitaminom(Više možete pročitati OVDJE) i Ehinaceom plus(Više možete pročitati OVDJE).

Još jedan zanimljiv događaj se dogodio u Kini:

Zhu Zhong-Fa iz kineske provincije Zhejiang prisjetio se da je počeo trpjeti glavobolje i napadaje nakon obroka iz ‘kineskog vrućeg lonca’, no čekao je mjesec dana da ode k liječnicima

Čovjek se žalio zbog neprekidnih glavobolja i napadaja – otkrilo se da u svom tijelu ima više od 700 svinjskih trakavica.

Zhu Zhong-Fa, 43 godine, iz Hangzhoua na istoku Kine, bio je zbunjen nakon što su simptomi trajali više od mjesec dana. Odlučio je potražiti pomoć kod liječnika u Prvoj pridruženoj bolnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta Zhejiang. Dr Wang Jian-Rong s odjela za zarazne bolesti pregledao ga je i dijagnosticirao mu tenijazu, pronašavši preko 700 trakavica u cijelom tijelu. Svinjska trakavica, u medicinskoj terminologiji poznata kao Taenia solium, obično se dobije konzumacijom jajašaca trakavice koje se nalazi u svinjskom mesu.

Dr Wang rekao je na platformi za razmjenu videozapisa ‘Pear’: “Postoji višestruka prisutnost lezija koje zauzimaju prostor u mozgu pacijenta. Otkrivene su i u plućima i unutar mišića u prsnoj šupljini.” Dodao je da su infekcije već “prouzročile štetu” pacijentovim organima.Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, kad jajašca trakavice uđu u središnji živčani sustav, mogu pacijentu uzrokovati neurološke simptome, uključujući epileptičke napadaje.

Na sreću, tenijaza se može izbaciti iz tijela tako što se radi na čišćenju crijeva i jačanju imunološkog sustava(više o tome možete pročitati ovdje Ehinaceja plus i Super c vitamin) ,čišćenja mogu i duže trajati ovisno o ozbiljnosti infekcije.

Gospodin Zhu rekao je da se sjeća da je prije mjesec dana pojeo obrok iz kineskog tzv. ‘vrućeg lonca’ i da možda nije dobro skuhao meso. Dr Wang je objasnio: “Obično imamo puno mesnih obroka u svakodnevnom životu, poput pečene janjetine i pečene svinjetine. Ako termička obrada nije temeljita i ako ne traje dosta dugo, jajašca trakavice ostaju živa i tako ih čovjek unese u organizam. Ako ste jeli nekuhano meso, postoji šansa da se trakavice nasele u tijelu i uzrokuju različite bolesti.”

Dr. Wang pokazuje trakavice koje žive u pacijentovu mozgu.

Zabrana svinjetine seže daleko u prošlost.

Poganim su svinje smatrali Feničani, Etiopljani, Stari Egipćani, a za Hebreje je svinjsko meso odvratno, svinja je simbol prljavštine i nevaljalog.Kolika je mudrost u nekonzumaciji ovog mesa biće jasnije kad navedemo samo neke od uzročnika teških oboljenja, čiji je nosilac svinja.

Od svih domaćih životinja, jedino svinja ima zube derače, što je svrstava u red zvijeri, a meso zvijeri zbog svog specifičnog mirisa veoma rijetko sudjeluje u ljudskoj prehrani.Jedino svinja od domaćih životinja jede izmet i u njemu se s uživanjem izležava. Jedina od domaćih životinja jede svoju mladunčad i nasrće na ljudsko potomstvo. Hrani se strvinama, čak i onima u fazi raspadanja, kao hijena.

Zbog svog načina života i prehrane, prijenosnik je mnogih zaraznih bolesti. Zbog toga je meso i mast te životinje lošeg kvaliteta, teško za probavu i opasno po zdravlje.

Uviđajući sve navedeno, u mnogim razvijenim zemljama Zapada, svinjske prerađevine su u svakodnevnoj upotrebi svedene na minimum.U masovnoj su upotrebi samo tamo gdje caruje primitivizam, neobrazovanost, neznanje i glad.

Trihineloza

Trihineloza je bolest koju uzrokuje crvić trihine, a najčešće izbija kao epidemija. Njena veza sa svinjama kao i veza kuge sa štakorima, poznata je ljudima tisućama godina.

Na ovu bolest nitko nije imun.

Potpuno odrasli crvići su dugi oko 3,17 mm, a široki oko 0,063 mm.

Oni u čovjeku ostaju živi oko 40 godina i više, smotani u okruglaste sićušne kapsule između mišićnih vlakana.

Kad se pojede zaraženo meso, te uspavane kapsule s crvima bivaju probavljane u crijevima. Njihov sadržaj izrasta u crviće pune veličine, a svaki od njih ima oko 1500 mladih. Oni ulaze u krv za tri tjedna, nakon što budu pojedeni njihovi roditelji.

Dijagnostika je veoma teška, pošto simptomi mogu biti slični simptomima pedeset drugih bolesti.

Odrasli crvi su sada prisutni u crijevima čovjeka. Poslije parenja ženka proizvede larve koje ulaze u krvne sudove, da bi se distribuirale u sve dijelove tijela.

Ove pokretne larve mogu napasti skeletne mišiće, mozak, koštanu srž, mrežnjaču oka i pluća. Kod teške zaraze smrt može nastupiti u drugoj ili trećoj sedmici, a češće u četvrtoj, petoj ili šestoj.

Svaka prognoza oporavka varira s lokacijom i brojem larvi, jačinom simptoma i fizičkog stanja pacijenta.

Značajno je primijetiti, da od vremena Božje objave sinovima Izraelovim pa do danas, medicinska znanost nije imala nikakav lijek za pacijente s trihinelozom.

Liječenje se sastoji u tome da se ublaže simptomi uzrokovani crvićima, a ne u uništavanju tih crvića.

Obične metode dimljenja i soljenja mesa, ne ubijaju crve.

Balantidium coli

je parazit koji je normalan stanovnik svinjskih crijeva. Biva izbačen izmetom. Ako dospije u čovjeka, može uzrokovati ozbiljne kliničke simptome – stvara neizlječivu dizenteriju. Simptomi dizenterije su strašno oštri i mogu završiti tragično.

Na žalost, do danas ne postoji posebno liječenje za dizenteriju koju uzrokuje Balantidium coli.

Kukičasti crvići

Mladi crvići ove bolesti ulaze u čovjekovu kožu kroz rane ili probadajući je. Svinje jedu ljudski izmet koji sadrži jajašca parazita, te se oni u njima razviju u mlade crve. Kad izađu van, postaju zarazni za ljude. Enciklopedija Britanika kaže: “Kukičasti crv je parazitski okrugli crv. Postoje dva parazita: Ancylostoma duodenale i nestor americanus.

Bolest kukičastog crva je bič tropske klime, a rezultira u anemično iznurenoj populaciji. Malokrvnost potiče otuda što odrasli crvi sisaju krv iz crijeva, što pomaže zapaljenju utrobe.Jedan duodenale može prosječno dnevno da oduzme jedan kubni cm krvi. Kao krvopija americanus je za 4/5 neefikasniji.

Simptomi su: bljedilo kože, zadržavanje tečnosti u licu i udovima, zatvor koji se smjenjuje s proljevom, trbušna osjetljivost, povećan apetit za kabastijom hranom ili neobičnim supstancama, seksualni poremećaj (zakašnjeli pubertet, impotencija, nepravilna menstruacija), zakržljali rast, kardialna slabost, lupanje srca, zamor, otupljenost, apatija…

Paragonimus

Parazit koji živi u plućima svinje. Otkrio ga je Dr. Mason 1880. On je rasprostranjen i uzrokuje zapaljenje pluća svinje. Još uvijek ne postoji način da se parazit ubije u tkivu, niti je itko pronašao metodu da se istjera. Rezultat zaraze je žutica.

Clonorsis sinesis

Otkrili su ga Cobbold 1875. i Loos 1907. Prouzrokuje bolesti jetre i grudi. Ako je ovaj parazit prisutan u plućima, može prouzrokovati njihovu upalu, a ako je u crijevima, uzrokuje zakrčenje ili akutni pankreatitis.

Clonorchiasis

Tu je zatim clonorchiasis, posebna bolest jetre. Jetra postaje uvećana, praćena jakom žuticom, proljevom i mršavljenjem – može okončati smrću. Medicina je nemoćna. Komplikacije bolesti su stvaranje kamenca i rak.

Erysipelas

Ovu bolest uzrokuje klica Erysipelothrix rhusiopathiae. Ova bolest ima akutni i kronični oblik. Simptomi akutnog oblika su uglavnom jaka groznica, umanjena aktivnost i apetit.

Obično brzo dovodi do smrti. Kronični oblik dovodi do ljuštenja kože, a postoji i naknadno oštećenje spojnih površina i srčanih zalizaka, što može izazvati iznenadnu smrt.

Ova bakterija može dug period preživjeti u zemlji, a nalazi se u tijelima 30% svih “zdravih” svinja. Tako je iskorjenjivanje nemoguće.

Pored navedenih, svinja je nosilac sljedećih parazita(sveukupno 70-ak):

– trakasti crv – Taenia solium

– oblić – ljudska glista

– brucellosis

– endemski haemptysis

Nije poznato da ijedna životinja nosi toliko “smrtnih bombi”, kao svinja. Danas sve farme svinja počivaju na tzv. “higijenskim osnovama.”

Međutim, rezultat je isti kakav je bio stoljećima ranije.

U Tevratu (Tori) svinjsko meso se zabranjuje u Levitskom zakoniku (11:7,8 ) i u Ponovljenom zakonu (14:8,12).

Sve što važi za Hebreje na osnovu Tore, isto važi i za kršćane na osnovu Evanđelja.

Sve što uči Stari zavjet, učio je i Isus Krist.

On jasnim riječima kaže da se zakoni Starog zavjeta moraju poštovati bez ikakve izmjene: “Nemojte misliti da sam došao ukinuti Zakon i proroke. Ne dođoh da ih ukinem, već da ih ostvarim.” (Matej, 5:17,19).

Izvor:Večernji list i Piše: Tiffany Lo, 20. studenog 2019.
Zakoni Zdravlja

1. Svakodnevno piti dovoljnu količinu čiste negazirane vode. Preporučujemo da pijete provjerenu izvorsku vodu ili kupovnu negaziranu vodu koja je manje zlo nego ona iz pipe ili da nabavite filter obrnute osmoze. Uz čistu vodu možete piti i svježe cijeđeni sok ili biljni čaj (kamilica ili menta ili đumbir…). Izbjegavajte u potpunosti čajeve koju su diuretici kopriva, maslačak, medvjetka, zeleni čaj…i kavu… Da bi dobili točan izračun koliko trebate popiti tekućine,vašu tjelesnu težinu podijelite s trideset (kg tjelesne mase : 30  i to je minimum).Na primjer, ako imate 60 kg :30= 2L. Dakle, kroz cijeli dan bi trebali popiti 2 l vode. Ovaj primjer je naveden samo ako je zima, proljeće ili jesen, ako je ljeto unos tekućine se treba povećati.

*Ako spavate ili često boravite u prostoriji u kojoj je suh zrak možete dehidrirati

*Ako vam je koža suha nakon tuširanja, to se događa zbog klora koji se nalazi u gradskoj vodi, odlično riješenje je kupiti filter za tuš sa aktiviranim ugljenom

Ukoliko ćete po noći imati malu nuždu i to Vam uskraćuje normalan san zadnju vodu popijte do 18, 17 ili čak 16h.

2.Vježbati  najmanje 3x tjedno  (oznojiti se tokom treninga)
Raditi vježbe snage, kardio(aerobni)trening i vježbe istezanja.

3. Doručak ujutro: Raznoliko sezonsko po mogućnosti organsko voće, sjemenke suncokreta (nepržen niti slan, suncokret je odličan izvor prirodnog magnezija), cjelovitog lana, integralnog sezama i po želji chia ili bundevine sjemenke…) i šaku orašastog ploda (badem ili orah ili lješnjak ili indijski orah ili kikiriki (neslan) ), 5-8 žlica oljuštene zobi ili heljde koja je odstajala cijelu noć u šalici(500 ml) vode. Ujutro dobro procijedite i isperite te zatim pomiješate s ostalim sastojcima. Žitarice se ne kuhaju!  Voćnu salatu možete začiniti sa žlicom meda, agavinog sirupa ili namazom od badema ili sl. i po želji malo mljevenog cimeta.

4-5 sati nakon doručka ručak: Raznoliko sezonsko organsko sirovo povrće sa sjemenkama suncokreta (nepržen niti slan, suncokret je odličan izvor prirodnog magnezija), cjelovitog lana, integralnog sezama i po želji chia ili bundevine sjemenke…) i  šaku orašastih plodova(badem ili  orah ili lješnjak ili indijski orah ili kikiriki pokušati naći u ljusci), kuhanom mahunarkom, grah ili leća ili slanutak ili grašak ili mahune ili bob (ako gubite na kilaži povećajte udio neke mahunarke u povrtnoj salati ) i kuhanom žitaricom (pšenica ili oljuštena zob ili ječam ili raž ili heljda ili proso …).Salata se može začiniti s hladno prešanim maslinovim uljem, sirovim češnjakom 8 do 12 režnjeva , lukom, avokadom (ako gubite na kilaži povećajte udio avokada (2-3 kom) u povrtnoj salati) i začinima (ružmarin, bosiljak, ljuta paprika, majčina dušica, origano….).

Za desert pojedite neku zdravu kombinaciju od orašastog ploda ili sjemenki sa medom.

4-5 h nakon ručka večera: samo voće sa šakom orašastog ploda (badem ili orah ili lješnjak) ili ako osjećate manjak energije večera neka bude ista kao i doručak.

OBAVEZNO : za vrijeme obroka ne piti nikakvu tekućinu tek nakon 1-2h

4.Odmarati se dovoljno i pravovremeno (najkasnije do 21:00 h zimi ili 22:00 h ljeti) i to u potpunom mraku.  Ako Vam nije potpuni mrak u sobi u kojoj spavate nabavite povez za spavanje.  Povez se može nabaviti u DM-u. Ako imate problema sa spavanjem neka vas netko od ukućana izmasira prije spavanja i tijekom dana povećajte količinu fizičke aktivnosti.

 

5. Svakodnevno se izlagati sunčevoj svjetlosti  1 h dnevno zbog D vitamina. Ako ste osjetljive kože postepeno se sunčajte i koristite zdrav razum. Svakodnevno biti na svježem zraku, van grada u kojem je najčešće zagađen zrak, te takav zrak može smanjiti apsorpciju D vitamina.

 

6. Izbjegavanje svih otrova (kava, zeleni čaj, crni čaj, cigarete, droge, kemikalije, alkohol, rafinirani slatkiši…). Ukoliko će vas boljeti glava kad prestanete piti kavu, trebate povećati unos tekućine za 0,5L ili čak 1L + naravno vaš minimum koji trebate popiti svaki dan (vidjeti stavku br. 1) i glavobolje nestaju vrlo brzo. Ako se teško možete odreći kave pijte žitne kave Divku i sl.

Video o kavi:
1 dio. https://www.youtube.com/watch?v=66OhVqbi_So

2.dio https://www.youtube.com/watch?v=rUOvXEmkAbo

 

7. Izbjegavanje mesa, ribe, jaja, svih mliječnih proizvoda (od mesa posebno izbjegavati svinjetinu, zečetinu, školjke, rakove, lignje, hobotnicu, sipu, morske plodove, suši…) te naravno rafinirane hrane.

Više informacija o mliječnim proizvodima pogledajte:

1 dio  https://www.youtube.com/watch?v=_4Du-nnjV3I

2 dio  https://www.youtube.com/watch?v=eI5v5ibw1Pw

3 dio  https://www.youtube.com/watch?v=_4Du-nnjV3I

 

Više informacija o mesu pogledajte :

1 dio  https://www.youtube.com/watch?v=HjPTk2f7do4

2dio https://www.youtube.com/watch?v=BcVNI781WWc

Više informacija o ribi pogledajte:

https://www.youtube.com/watch?v=xdDTfX5yh9g

Što jesti kao zamjenu za namirnice životinjskog podrijetla :

1.dio: https://www.youtube.com/watch?v=0h8XNBO-mpI

2.dio: https://www.youtube.com/watch?v=dVh5eyNxpf0

3.dio: https://www.youtube.com/watch?v=_3GI7Khrl2A

 

8. Održavati osobnu higijenu, prati se svaku večer. Nakon diranja životinja prati ruke. Ništa ne stavljati na kožu što nije jestivo (kreme, šminke, ruževe, dezodoranse, antiperspirante i sl.) i održavati osobnu higijenu s prirodnim sapunom i 100% prirodnim higijenskim potrepštinama.

9. Pronaći posao koji Vas ispunjava i čini Vas sretnim i potruditi se poboljšati međuljudske odnose (oprostiti svim ljudima koji su Vas uvrijedili ili Vam nanijeli štetu).

10. Svakodnevno predati život u Božje ruke putem molitve u samoći svoje sobe i ne opterećivati se stvarima na koje nemate utjecaja. Ako niste počnite istraživati o smislu svog postojanja, što se događa nakon što nastupi smrt, zašto je toliko zla na planeti zemlji…Pronalaskom tih odgovora možete poboljšati kvalitetu vašeg života.

Predlažemo da si pogledate: https://www.youtube.com/watch?v=NYc_RVnjVDg&list=PLgCvyJI_bD3lzs9cDa1eBe8DiIk2KOQy5

×

Institut za Detoksikaciju organizma

×

Newsletter prijava

Za posebne ponude, popuste, akcije i novitete pretplatite se na newsletter.
Ako želite dodatne informacije, savjet ili vodstvo u fitoterapiji, kineziterapiji, dijetoterapiji ili želite samo unaprijediti svoj zdravstveni status budite slobodni nazvati na brojeve telefona +385 92 352 7589 ili +385 99 645 0504
ili ostavite svoj broj mobitela pa ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.

* obavezno ispuniti