Piše: Tiffany Lo, 20. studenog 2019.

Zhu Zhong-Fa iz kineske provincije Zhejiang prisjetio se da je počeo trpjeti glavobolje i napadaje nakon obroka iz ‘kineskog vrućeg lonca’, no čekao je mjesec dana da ode k liječnicima

Čovjek se žalio zbog neprekidnih glavobolja i napadaja – otkrilo se da u svom tijelu ima više od 700 svinjskih trakavica.

Zhu Zhong-Fa, 43 godine, iz Hangzhoua na istoku Kine, bio je zbunjen nakon što su simptomi trajali više od mjesec dana. Odlučio je potražiti pomoć kod liječnika u Prvoj pridruženoj bolnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta Zhejiang. Dr Wang Jian-Rong s odjela za zarazne bolesti pregledao ga je i dijagnosticirao mu tenijazu, pronašavši preko 700 trakavica u cijelom tijelu. Svinjska trakavica, u medicinskoj terminologiji poznata kao Taenia solium, obično se dobije konzumacijom jajašaca trakavice koje se nalazi u svinjskom mesu.

Dr Wang rekao je na platformi za razmjenu videozapisa ‘Pear’: “Postoji višestruka prisutnost lezija koje zauzimaju prostor u mozgu pacijenta. Otkrivene su i u plućima i unutar mišića u prsnoj šupljini.” Dodao je da su infekcije već “prouzročile štetu” pacijentovim organima.Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, kad jajašca trakavice uđu u središnji živčani sustav, mogu pacijentu uzrokovati neurološke simptome, uključujući epileptičke napadaje.

Na sreću, tenijaza se može izbaciti iz tijela tako što se radi na čišćenju crijeva i jačanju imunološkog sustava(više o tome možete pročitati ovdje Ehinaceja plus i Super c vitamin) ,čišćenja mogu i duže trajati ovisno o ozbiljnosti infekcije.

Gospodin Zhu rekao je da se sjeća da je prije mjesec dana pojeo obrok iz kineskog tzv. ‘vrućeg lonca’ i da možda nije dobro skuhao meso. Dr Wang je objasnio: “Obično imamo puno mesnih obroka u svakodnevnom životu, poput pečene janjetine i pečene svinjetine. Ako termička obrada nije temeljita i ako ne traje dosta dugo, jajašca trakavice ostaju živa i tako ih čovjek unese u organizam. Ako ste jeli nekuhano meso, postoji šansa da se trakavice nasele u tijelu i uzrokuju različite bolesti.”

Dr. Wang pokazuje trakavice koje žive u pacijentovu mozgu.

Zabrana svinjetine seže daleko u prošlost.

Poganim su svinje smatrali Feničani, Etiopljani, Stari Egipćani, a za Hebreje je svinjsko meso odvratno, svinja je simbol prljavštine i nevaljalog.Kolika je mudrost u nekonzumaciji ovog mesa biće jasnije kad navedemo samo neke od uzročnika teških oboljenja, čiji je nosilac svinja.

Od svih domaćih životinja, jedino svinja ima zube derače, što je svrstava u red zvijeri, a meso zvijeri zbog svog specifičnog mirisa veoma rijetko sudjeluje u ljudskoj prehrani.Jedino svinja od domaćih životinja jede izmet i u njemu se s uživanjem izležava.Jedina od domaćih životinja jede svoju mladunčad i nasrće na ljudsko potomstvo.Hrani se strvinama, čak i onima u fazi raspadanja, kao hijena.

Zbog svog načina života i prehrane, prijenosnik je mnogih zaraznih bolesti. Zbog toga je meso i mast te životinje lošeg kvaliteta, teško za probavu i opasno po zdravlje.

Uviđajući sve navedeno, u mnogim razvijenim zemljama Zapada, svinjske prerađevine su u svakodnevnoj upotrebi svedene na minimum.U masovnoj su upotrebi samo tamo gdje caruje primitivizam, neobrazovanost, neznanje i glad.

Trihineloza

Trihineloza je bolest koju uzrokuje crvić trihine, a najčešće izbija kao epidemija. Njena veza sa svinjama kao i veza kuge sa štakorima, poznata je ljudima tisućama godina.

Na ovu bolest nitko nije imun.

Potpuno odrasli crvići su dugi oko 3,17 mm, a široki oko 0,063 mm.

Oni u čovjeku ostaju živi oko 40 godina i više, smotani u okruglaste sićušne kapsule između mišićnih vlakana.

Kad se pojede zaraženo meso, te uspavane kapsule s crvima bivaju probavljane u crijevima. Njihov sadržaj izrasta u crviće pune veličine, a svaki od njih ima oko 1500 mladih. Oni ulaze u krv za tri tjedna, nakon što budu pojedeni njihovi roditelji.

Dijagnostika je veoma teška, pošto simptomi mogu biti slični simptomima pedeset drugih bolesti.

Odrasli crvi su sada prisutni u crijevima čovjeka. Poslije parenja ženka proizvede larve koje ulaze u krvne sudove, da bi se distribuirale u sve dijelove tijela.

Ove pokretne larve mogu napasti skeletne mišiće, mozak, koštanu srž, mrežnjaču oka i pluća. Kod teške zaraze smrt može nastupiti u drugoj ili trećoj sedmici, a češće u četvrtoj, petoj ili šestoj.

Svaka prognoza oporavka varira s lokacijom i brojem larvi, jačinom simptoma i fizičkog stanja pacijenta.

Značajno je primijetiti, da od vremena Božje objave sinovima Izraelovim pa do danas, medicinska znanost nije imala nikakav lijek za pacijente s trihinelozom.

Liječenje se sastoji u tome da se ublaže simptomi uzrokovani crvićima, a ne u uništavanju tih crvića.

Obične metode dimljenja i soljenja mesa, ne ubijaju crve.

Balantidium coli

je parazit koji je normalan stanovnik svinjskih crijeva. Biva izbačen izmetom. Ako dospije u čovjeka, može uzrokovati ozbiljne kliničke simptome – stvara neizlječivu dizenteriju. Simptomi dizenterije su strašno oštri i mogu završiti tragično.

Na žalost, do danas ne postoji posebno liječenje za dizenteriju koju uzrokuje Balantidium coli.

Kukičasti crvići

Mladi crvići ove bolesti ulaze u čovjekovu kožu kroz rane ili probadajući je. Svinje jedu ljudski izmet koji sadrži jajašca parazita, te se oni u njima razviju u mlade crve. Kad izađu van, postaju zarazni za ljude. Enciklopedija Britanika kaže: “Kukičasti crv je parazitski okrugli crv. Postoje dva parazita: Ancylostoma duodenale i nestor americanus.

Bolest kukičastog crva je bič tropske klime, a rezultira u anemično iznurenoj populaciji. Malokrvnost potiče otuda što odrasli crvi sisaju krv iz crijeva, što pomaže zapaljenju utrobe.Jedan duodenale može prosječno dnevno da oduzme jedan kubni cm krvi. Kao krvopija americanus je za 4/5 neefikasniji.

Simptomi su: bljedilo kože, zadržavanje tečnosti u licu i udovima, zatvor koji se smjenjuje s proljevom, trbušna osjetljivost, povećan apetit za kabastijom hranom ili neobičnim supstancama, seksualni poremećaj (zakašnjeli pubertet, impotencija, nepravilna menstruacija), zakržljali rast, kardialna slabost, lupanje srca, zamor, otupljenost, apatija…

Paragonimus

Parazit koji živi u plućima svinje. Otkrio ga je Dr. Mason 1880. On je rasprostranjen i uzrokuje zapaljenje pluća svinje. Još uvijek ne postoji način da se parazit ubije u tkivu, niti je itko pronašao metodu da se istjera. Rezultat zaraze je žutica.

Clonorsis sinesis

Otkrili su ga Cobbold 1875. i Loos 1907. Prouzrokuje bolesti jetre i grudi. Ako je ovaj parazit prisutan u plućima, može prouzrokovati njihovu upalu, a ako je u crijevima, uzrokuje zakrčenje ili akutni pankreatitis.

Clonorchiasis

Tu je zatim clonorchiasis, posebna bolest jetre. Jetra postaje uvećana, praćena jakom žuticom, proljevom i mršavljenjem – može okončati smrću. Medicina je nemoćna. Komplikacije bolesti su stvaranje kamenca i rak.

Erysipelas

Ovu bolest uzrokuje klica Erysipelothrix rhusiopathiae. Ova bolest ima akutni i kronični oblik. Simptomi akutnog oblika su uglavnom jaka groznica, umanjena aktivnost i apetit.

Obično brzo dovodi do smrti. Kronični oblik dovodi do ljuštenja kože, a postoji i naknadno oštećenje spojnih površina i srčanih zalizaka, što može izazvati iznenadnu smrt.

Ova bakterija može dug period preživjeti u zemlji, a nalazi se u tijelima 30% svih “zdravih” svinja. Tako je iskorjenjivanje nemoguće.

Pored navedenih, svinja je nosilac sljedećih parazita(sveukupno 70-ak):

– trakasti crv – Taenia solium

– oblić – ljudska glista

– brucellosis

– endemski haemptysis

Nije poznato da ijedna životinja nosi toliko “smrtnih bombi”, kao svinja. Danas sve farme svinja počivaju na tzv. “higijenskim osnovama.”

Međutim, rezultat je isti kakav je bio stoljećima ranije.

U Tevratu (Tori) svinjsko meso se zabranjuje u Levitskom zakoniku (11:7,8 ) i u Ponovljenom zakonu (14:8,12).

Sve što važi za Hebreje na osnovu Tore, isto važi i za kršćane na osnovu Evanđelja.

Sve što uči Stari zavjet, učio je i Isus Krist.

On jasnim riječima kaže da se zakoni Starog zavjeta moraju poštovati bez ikakve izmjene: “Nemojte misliti da sam došao ukinuti Zakon i proroke. Ne dođoh da ih ukinem, već da ih ostvarim.” (Matej, 5:17,19).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

×

Institut za Detoksikaciju organizma

×

Newsletter prijava

Za posebne ponude, popuste, akcije i novitete pretplatite se na newsletter.
Ako želite dodatne informacije, savjet ili vodstvo u fitoterapiji, kineziterapiji, dijetoterapiji ili želite samo unaprijediti svoj zdravstveni status budite slobodni nazvati na brojeve telefona +385 92 352 7589 ili +385 99 645 0504
ili ostavite svoj broj mobitela pa ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.

* obavezno ispuniti
<!---->