Kada je dr. Chris van Tulleken krenuo na 30-dnevnu prehranu rafiniranom hranom(prerađena hrana) kako bi otkrio kakav učinak ima na naše tijelo, rezultati su njega i znanstvenike šokirali!

Većina gotove hrane koju danas jedemo rafinirana je. Koliko god bila ukusna, iz zdravstvene perspektive mogu biti čak i opasna. Smatralo se da nas takva rafinirana hrana tjera da žudimo za više i na kraju dovodi do pretilosti. Dr. Chris Van Tulleken, televizijski voditelj i istraživač, želio je dokazati ovu zabrinutost – koristeći svoje tijelo kao subjekt testiranja. Dr. Chris je tako napunio 80% svoje dnevne prehrane rafiniranom hranom tijekom 4 tjedna. To znači da je 4/5 hrane koju on jede pakirana i gotova hrana poput hamburgera, slatkiša, čokolade, čipsa i tako dalje. Ako zvuči slično vašoj sadašnjoj dijeti, onda bi vam iskustvo dr. Chrisa moglo otvoriti oči.

Trenutni učinci, izvijestio je dr. Chris, bili su loš san, nizak libido, tjeskoba, tromost, loše raspoloženje i žgaravica. Također je dobio hemeroide usljed zatvora. Rekao je kako se “osjećao deset godina starijim”. U ta 4 tjedna, težina dr. Chrisa povećala se za gotovo 7 kg i učinila ga prekomjerno teškim. Procjenjuje da bi tim tempom za 6 mjeseci imao 38 kg viška. Kilaža nije bila jedina vidljivo drastična promjena. 

Kao fitoterapeuti želimo Vam ukazati kako konzumiranjem negazirane vode u dovoljnoj količini (tako da vašu tjelesnu težinu podijelite s trideset (kg tjelesne mase : 30 i to je minimum), na primjer, ako imate 60 kg :30= 2L) vaš se neodlazak na veliku nuždu može vrlo efikasno rješiti formulom Crijeva 1 u kapsulmama, više o tom proizvodu možete pročitati OVDJE.

Skeniranja Chrisove moždane aktivnosti pokazala su kako su područja koja kontroliraju nagradu postala povezana s područjima koja kontroliraju automatsko, ponavljajuće ponašanje. To je značilo kako mu je mozak govorio da jede rafiniranu hranu čak i ako za njom nema potrebe. Odgovor je bio sličan kao kada se tvari poput droga, alkohola i cigareta koriste kao ovisnost. Promjene nisu bile trajne, ali dr. Chris oglasio se alarmantnim upozorenjem: ako se mozak 42-godišnjaka toliko promijenio u samo 4 tjedna, zamislite kako to utječe na razvoj mozga djece.

Ako se želite rješiti jake želje za rafiniranom hranom, trebali bi početi piti dovoljnu količinu vode po već navedenom primjeru, promjeniti vašu prehranu o kojoj vas možemo besplatno savjetovati ako nam se javite putem ovog maila: institutzadetoksikaciju@gmail.com i napraviti 5 dnevni detoks crijeva (više o njemu OVDJE) jer vam on može pomoći smanjiti želju o rafiniranoj hrani.

Otkrite u videu u nastvku kako je dr. Chris van Tulleken krenuo na 30-dnevnu prehranu rafiniranom hranom(prerađena hrana) kako bi otkrio kakav učinak ima na naše tijelo, rezultati su njega i znanstvenike šokirali!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

×

Institut za Detoksikaciju organizma

×

Newsletter prijava

Za posebne ponude, popuste, akcije i novitete pretplatite se na newsletter.
Ako želite dodatne informacije, savjet ili vodstvo u fitoterapiji, kineziterapiji, dijetoterapiji ili želite samo unaprijediti svoj zdravstveni status budite slobodni nazvati na brojeve telefona +385 92 352 7589 ili +385 99 645 0504
ili ostavite svoj broj mobitela pa ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.

* obavezno ispuniti
<!-- -->