0,00  (0,00 kn)
0
0
Total: 0,00  (0,00 kn)

No products in the cart.

Ako ste ljubitelji kave, vjerojatno svako jutro nakon buđenja popijete jednu šalicu, ali nakon što doznate ovu činjenicu, vjerojatno ćete promijeniti mišljenje.

Liječnik iz Ujedinjenog Kraljevstva Karan Raj otkrio je što se sve može nalaziti u mljevenoj kavi i zgrozio mnoge, piše Metro.

Naime, otkrio je kako postoji vjerojatnost da naša mljevena kava uključuje mali postotak žohara i komadića drugih insekata. To se ne radi namjerno ili za okus, već se ti insekti slučajno nađu u vrećicama kave.

Agencija za hranu i lijekove iz SAD-a provela je studije koje su pokazale da se do 10 posto zrna kave zarazi žoharom i drugim insektima. Strojevi za prženje i mljevenje kave nisu ih u stanju potpuno preraditi, pa se insekti samo ispeku i samelju u zrno. Ova agencija dopušta određenu količinu dijelova kukaca u našoj hrani sve dok ne prelazi određeni postotak.

U Hrvatskoj za sada nisu propisane granične vrijednosti za biološke nečistoće, niti su takva ispitivanja hrane obvezna, piše Bioinstitut.hr.

“Mljevena kava kakvu dobivate u većini trgovina sadrži određenu količinu žohara. Obično se to ne može potpunosti spriječiti. Tako se samo ispeku i samelju sa zrnima kave. Većina nadležnih tijela za hranu dopušta određeni postotak dijelova kukaca u našoj hrani. Ako ste alergični na žohare, klonio bih se mljevene kave”, objasnio je u videu objavljenom na TikToku.

Mnogi su ostali šokirani ovim saznanjem i odlučili da više neće konzumirati kavu, prenosi Večernji list. “Ovo stvarno nisam trebao znati! Svaki dan pijem kavu, uništio si mi jutarnji ritual”, samo je jedan od mnogobrojnih komentara.

Ukoliko se odluičite prestati piti kavu, mogu vam se javiti glavobolje, da bi vam se glavobolje smanjile trebali bi piti dovoljno čiste negazirane vode kroz cjeli dan(ne od jednom). Da biste izračunali how many at least daily fluids need to be administered, your body weight divided from thirty (kg of body weight : 30, and this is at least). For example, if you have 60 kg : 30 = 2 l. So, all day long you should to drink at least 2 liters of water.

Tokom prestanka pijenja kave možete piti žitne kave(divku,bianku….)

Više o kavi možete pročitati OVDJE

Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno se javite timu iskusnih fitoterapeuta za besplatno savjetovanje: 092 352 7589 ili 099 645 0504

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked " *

×

Institute of Detoxification of the Body

×

Newsletter login

For special offers, discounts, promotions and novelties subscribe to the newsletter.
If you want additional information, advice or guidance in Phytotherapy, kinesitherapy, dietotherapy or just want to improve your health status feel free to call your phone numbers+385 92 352 7589 or +385 99 645 0504
or leave your mobile number and we will contact you as soon as possible.

* must complete