Odgovor Tanzanije na koronu kritiziran je zbog miješanja “vjere i znanosti”. Sredinom ožujka, dok su mnoge zemlje širom svijeta obustavile sva javna okupljanja, uključujući vjerske službe, vlada Tanzanije najavila je da će džamije i crkve ostati otvorene. U to je vrijeme predsjednik Magufuli, govoreći u crkvi u Dodomi, rekao da crkve i džamije moraju ostati otvorene jer se tu događa “pravo ozdravljenje”. Međutim, nekolicina vjerskih vođa poduzela je suprotan potez. Severine Niwemugizi, rimokatolička biskupica biskupije Rulenge Ngara i biskup Benson Bagonza iz luteranske crkve, biskupija Karagwe najavila je otkazivanje svih crkvenih okupljanja. Sličan potez najavio je šeik Said Haroun koji vodi džamiju u sjevernom gradu Arusha. Još jedna džamija privremeno je zatvorena u Dar es Salaamu, ali je ponovo otvorena nakon predsjednikovih primjedbi koje su citirane u nastavku. U svom obraćanju prisegom novog ministra za unutarnje poslove 3. svibnja, predsjednik Magufuli (ponašajući se kao da je veliki svećenik zemlje) izrazio je razočaranje putem kojim su išli ti vjerski vođe, a koji je vidio kao izazvan ljudskim strahom nedostatkom vjere:

Zanemarimo one koji nas pokušavaju uplašiti jer su beskorisni. Ali nastavimo moliti se našem Bogu. Bog postoji! Postoje čak i vjerski vođe koji su zaboravili Boga kojeg su nam svakodnevno propovijedali … i ovo je vrijeme da se iskuša vjera vođa koje imamo, čak i vjerskih vođa,rekao je predsjednik Magufuli.

“Vjerski vođe zapovijedaju sljedbenicima, a njihova riječ je sinonim za Božju, barem onima koji ih slijede nekritički. 10. svibnja biskup Josephat Gwajima tweetao je “Oni koji se protive predsjedniku agenti su Sotone.”

Predsjednik je 16. travnja preklinjao Tanzanijce da sljedeća tri dana posvete molitvi. Nekoliko dana kasnije, Ministarstvo zdravstva najavilo je cjelodnevni masovni molitveni skup protiv COVID-19 u Dar es Salaamu. Premijer Majaliwa Kassim Majaliwa bio je počasni gost.

Tanzanijski Predsjednik John Magufuli proglasio je zemlju “bez koronavirusa” zahvaljujući molitvama građana.”Korona bolest je eliminirana zahvaljujući Bogu”, rekao je g. Magufuli štovateljima u crkvi u glavnom gradu Dodomi.

“Odlučili smo ići ovim putem, ovisiti o Bogu, započeli smo s Bogom i završit ćemo s Njim. U stvarnosti Bog je uslišio naše molitve, broj zaraženih opada ”, rekao je Magufuli.

“Želim zahvaliti Tanzanijancima svih vjera. Molili smo i postili da nas Bog spasi od pandemije koja je zadesila našu zemlju i svijet.Ali Bog nam je odgovorio.” Vjerujem, i siguran sam da mnogi Tanzanijanci vjeruju, da je bolest korone eliminirana od Boga”, rekao je štovateljima …Njegove izjave pozdravljene su pljeskom i slavljeničkom ululacijom.Slične komentare dao je i prošlog petka tijekom konferencije učitelja, izjavivši kako je “korona gotova”.”Ministar zdravstva mi je rekao da imamo samo četiri pacijenta u Dar es Salaamu, ali to neće zaustaviti glasine koje govore suprotno”.

 

 

Izvor : https://africasacountry.com/2020/06/i-join-my-president-to-pray-for-my-country  i BBC news https://www.bbc.com/news/world-africa-52966016
Dodatak:

Ruski znanstvenici dokazali da je molitva lijek: Obnavlja tijelo, uništava stres i pruža sigurnost!

Ruski znanstvenici sa St. Petersburškog sveučilišta su znanstveno dokazali da su čudesna izlječenja povezana s duhovnošću istinita te su otkrili mnoge tjelesne i duševne promjene koje čovjek može doživjeti u trenutku molitve ili vjerskog obreda.

Znanstvenici su dokazali da vjernik udubljen u molitvu potpuno isključuje moždanu koru, a to označava potpunu sigurnost i odsustvo stresa.

Molitva – lijek protiv negativnog razmišljanja

Profesor Slezin uspio je izmjeriti moć molitve te je ustanovio da redovnik koji moli potpuno isključuje moždanu koru što je zabilježeno još jedino kod djece do tri mjeseca koja su sigurna u blizini svoje majke.
Kako ljudi rastu, osjećaj sigurnosti se sve više smanjuje, a povećava se moždana aktivnost. Aktivnost se smanjuje jedino tijekom dubokog sna i molitve, a to dobro utječe na ljude.
“Molitva je snažan lijek te ne samo da regulira sve procese u ljudskom organizmu, nego i obnavlja uništenu strukturu svijesti”, tvrdi profesor Slezin, direktor Laboratorija za neuropsihofiziologiju na Institutu za istraživanje i razvoj psihoneurologije u St. Petersburgu.

Znanstvenici su dokazali da se nakon duhovnih i religijskih obreda normalizira krvni tlak i druge vrijednosti izmjerene u krvi.

Većina bolesti uzrokovana je tako negativnim situacijama i umno potenciranim problemima koji se tijekom molitve povlače ili čak potpuno nestaju.

Izvor: https://www.truthinsideofyou.org/russian-scientists-have-proved-that-prayer-is-a-cure-restores-the-body-destroys-stress-and-provides-security/

Više detalja o temi vjere možete pročitati OVDJE  i OVDJE

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

×

Institut za Detoksikaciju organizma

×

Newsletter prijava

Za posebne ponude, popuste, akcije i novitete pretplatite se na newsletter.
Ako želite dodatne informacije, savjet ili vodstvo u fitoterapiji, kineziterapiji, dijetoterapiji ili želite samo unaprijediti svoj zdravstveni status budite slobodni nazvati na brojeve telefona +385 92 352 7589 ili +385 99 645 0504
ili ostavite svoj broj mobitela pa ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.

* obavezno ispuniti
<!-- -->