Kako prepoznati Srčanu aritmiju?

Simptomi se ne razvijaju uvijek, ali ako se pojave, početak je obično iznenadan i javlja se palpitacija (nepravilni otkucaji srca). U ostale simptome spadaju: blaga glavobolja, koja može ponekad dovesti do pada u nesvijest, kratkoća daha, bol u grudima. Moguće komplikacije
su Moždani udar i zatajenje srca.

Kako nastaje srčana aritmija?

– Radi se o abnormalnom radu srca. Kod uobičajenijih palpitacija, srce povremeno preskoči jedan-dva otkucaja, ali se to samo ispravi. Kod srčane aritmije nije tako. One se ne normaliziraju sami od sebe i mogu dovesti do fatalnog srčanog napada. Aritmija obično snalazi ljude starije od 50 godina. Sljedeći prijedlozi tiču se aritmije. A vi možda imate i neku drugu vrstu srčanog problema.

Kako nam priroda može pomoći ?

Bobice Gloga u vidu čaja mogu pomoći u sprečavanju srčanih problema, tako što lagano jača srčani mišić, poboljšava cirkulaciju krvi kroz srce i umanjuje potrebu srca za kisikom. Pomaže srcu i da lakše ispumpava krv. Najbolje je uzimati standardizirane ekstrakte u vidu tinkture Srce, 60-100 kapi dnevno tri puta.
Koenzim Q10 se prirodno nalazi u tijelu i pomaže pri stvaranju energije i stabilizaciji prijenosa električnih signala u tijelu, te tako sprečava aritmiju. Naročito je efikasan u sprečavanju prerane ventrikularne kontrakcije, koja se osjeća kao preskakanje srca. Ljudi s ovim problemom trebaju uzimati 120-240 mg dnevno iz prirodnih izvora(Soja, Crne Masline, sjeme suncokreta) ili kao dodatak prehrani ali namijenjen za vegane. Taurin je aminokiselina koja sprečava preveliku stimulaciju srca, što je neophodno za kontrolu srčane aritmije.
Magnezij je mineral koji opušta vaše srce, najbolji izvor magnezija je sjeme suncokreta, usitnite ga u prah i posipavajte ga što više po vašim voćnim i povrtnim salatama. Premala količina magnezija ometa elektricitet koji kontrolira mišiće i živce, i tako potencijalno dovodi do aritmije. Uzimanje dovoljno magnezija preko biljne hrane jer stabilizira elektricitet i umiruje srce.
Anđelika sadrži najmanje 14 supstanci koja djeluju protiv aritmije. Možete je staviti u blender sa sirovim povrćem, češnjakom, vodom i malo meda radi ukusa.
Šparoga stimulira imunološki sustav, a šimširika je biljni antibiotik. Oboje su tonici za srce, koji sprječavaju i mogu pomoći kod aritmije.
Srčenjak (Leonurus cardiaca), sastavni dio formule Srce, kao što mu samo ime govori, pomaže kod srčanih problema. Usporava rad srca kada prebrzo radi, poboljšava njegovu aktivnost i umiruje živčani sustav.
Korijen valerijane se još u doba starih Rimljana koristio protiv aritmije i palpitacije. Također, snižava krvni pritisak, poboljšava dotok krvi do srca i potpomaže ispumpavanje iste iz srca.
Ponekad je problem u prevelikom stimuliranju adrenalnih žlijezda. Kada ste pod stresom, ove žlijezde izlučuju hormone koje nadražuju i pretjerano stimuliraju srce, tako da ubrzava rad ili podrhtava. Stoga, stegnite dlan u obliku šake i njima nježno trljajte donji dio leđa (s bilo koje strane kičme). Radite tako 2-3 minuta dnevno, neka neki prijatelj bude pored njih, on možda neće moći ništa napraviti, osim da pozove hitnu pomoć.
Ako ste sami i imate srčani napad, a nema nikog da vam pomogne, počet ćete polako padati u nesvijest, jer vaše srce sve slabije radi.
Imate samo oko 10 sekundi prije nego što ćete izgubiti svijest. Međutim, sebi možete pomoći tako što ćete neprestano i veoma energično kašljati. Evo kako to napraviti:
Duboko udahnite svaki put prije nego što se zakašljete. Kašalj treba biti dubok i da traje duže vrijeme, kao kada hoćete da izbacite šlajm iz pluća.
Udisaj i kašalj trebaju se ponavljati na svake dvije sekunde, bez pauza, sve dok ne dođe pomoć ili dok se srčani ritam ne vrati u normalu.
Ovim dubokim udisajima kisik se doprema do pluća, a kašljanje steže srce, održava cirkulaciju krvi i vraća srčani ritam na normalu. Ovako
će osobe koje dožive srčani napad imati više mogućnosti da prežive do bolnice. Prenesite ovo što većem broju ljudi, jer tako možete spasiti puno života.
Evo još jednog savjeta za spašavanje života:
Ako mislite da ćete imati srčani napad, uzmite arniku da imate kod sebe. U pitanju je biljka koji momentalno djeluje na srce.
Veoma korisno je i ovo: ako osjetite da se sprema srčani napad, uzmite pola žličice suhe mljevene ljute paprike( Jačine od 300.000 SHU jedinca) s malo mlake vode i progutajte, ili 60 kapi tinkture Cirkulacija na bazi ljute paprite. Samo stavljanje malo ljutog u usta, s ili bez vode, pomoći će. Time se ojačava i ubrzava rad srca.

 

Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno se javite timu iskusnih fitoterapeuta za besplatno savjetovanje: 092 352 7589 ili 099 645 0504

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

×

Institut za Detoksikaciju organizma

×

Newsletter prijava

Za posebne ponude, popuste, akcije i novitete pretplatite se na newsletter.
Ako želite dodatne informacije, savjet ili vodstvo u fitoterapiji, kineziterapiji, dijetoterapiji ili želite samo unaprijediti svoj zdravstveni status budite slobodni nazvati na brojeve telefona +385 92 352 7589 ili +385 99 645 0504
ili ostavite svoj broj mobitela pa ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.

* obavezno ispuniti
<!---->