Vitamin C dobro je poznat kao snažan antioksidans i dragocjeno oružje protiv raka i drugih bolesti. Ali ovaj svestrani vitamin također može spriječiti gubitak koštane mase sprječavanjem oksidativnog stresa koji uništava strukturu kostiju.
Gubitak koštane mase, poznat kao osteoporoza, pogađa starije osobe i može imati razorne učinke na mobilnost i kvalitetu života.
Suplementiranjem vitaminom C i pridržavanjem zdravog načina života kako biste izbjegli toksine i drugi stres, možete minimizirati rizik od gubitka koštane mase.
Ulozi su visoki: nemojte postati žrtva lošeg zdravlja kostiju. Nacionalna zaklada za osteoporozu procjenjuje da oko 54 milijuna Amerikanaca pati ili je izloženo riziku od osteoporoze i niske koštane mase. Osteoporoza se javlja kada tijelo gubi previše kostiju ili stvara premalo kostiju. U nekim se slučajevima oba scenarija događaju istovremeno. Rezultat je slabljenje kostiju, što uzrokuje povećanu učestalost loma kostiju, čak i kod relativno manjeg pada. U najtežim slučajevima, žrtve osteoporoze mogu slomiti kost jednostavno tako što udare u nešto u kući – ili čak samo zbog kihanja. Osteoporoza je raširenija nego što mnogi misle. Otprilike jedna od dvije žene i čak jedan od četiri muškarca u dobi od 50 i više godina slomit će kost zbog osteoporoze. Pacijenti su pogrešno vođeni i loše tretirani

Postoji brdo informacija o zdravlju kostiju i kako izbjeći osteoporozu. Nažalost, gotovo sve je pogrešno. Najčešća pogreška je ideja da kalcij može preokrenuti gubitak koštane mase. Ova zabluda je nedvojbeno nastala jer osteoporotičnim kostima definitivno nedostaje kalcija. Ali konzumacija velikih količina kalcija ne utječe na poboljšanje stanja bolesti. Dok dodatni kalcij u prehrani može pokazati određeno poboljšanje na testu gustoće kostiju, ti rezultati varaju.

Kalcij samo poboljšava rezultate testa s površnog stajališta. Ne čini ništa za jačanje kosti iznutra i zaštitu od loma. Govori li vam liječnik istinu o lošem zdravlju kostiju? Osteoporoza je zapravo skorbut kostiju, simptom nedostatka vitamina C. Njegovo poništavanje ovisi o ponovnom uspostavljanju optimalne ravnoteže antioksidansa, posebice vitamina C – koji pomaže u promicanju rasta novih, zdravih kostiju. Odgovarajući unos minerala također je neophodan za optimalnu funkciju ovih antioksidansa u kostima. Manjak antioksidansa uzrokuje oksidativni stres, koji utječe na kost, razgrađujući je tijekom vremena. Međutim, rješavanje ovog oksidativnog stresa nije tako jednostavno kao uzimanje suplemenata, budući da se također treba pozabaviti uzrokom stresa. Ali vitamin C igra ključnu ulogu u cjelokupnom pristupu smanjenju gubitka koštane mase zbog svoje nevjerojatne učinkovitosti u ublažavanju oksidativnog stresa.

Dobre vijesti o snazi vitamina C za snagu kostiju

Dokazano je da suplementacija vitaminom C poboljšava rezultate testa gustoće kostiju s jakim, strukturno zdravim kostima, kao i da smanjuje rizik od prijeloma. Istraživanja su pokazala da vitamin C igra ključnu ulogu unutar strukturne matrice same kosti, stvarajući i unakrsno povezujući kolagen, razvijajući druge nekolagene proteine koštanog matriksa, regulirajući stanice koje stvaraju kolagen i hrskavicu u kosti, kao i diferencijaciju matične stanice u koštane stanice. Istraživači s Medicinskog fakulteta Mount Sinai prvi su pokazali na životinjskom modelu da vitamin C aktivno štiti od osteoporoze. Istraživači su tamo otkrili da suplementacija vitaminom C sprječava gubitak koštane mase kod miševa. Slična otkrića dokumentirana su u International Journal of Experimental Pathology od strane istraživača s Nacionalnog sveučilišta Kyungpook u Daiguu u Koreji, koji su otkrili da nedostatak vitamina C uzrokuje neuspjeh u sintezi kolagena, što dovodi do simptoma skorbuta, uključujući spontane prijelome kostiju.

Zauzmite sveobuhvatan pristup kako biste izbjegli osteoporozu Postoji niz koraka koje možete poduzeti za prevenciju i poništavanje osteoporoze. Ovaj sveobuhvatni pristup će se pozabaviti oksidativnim stresom, kao i otkriti uzrok tog stresa:
1. Iskorijenite stare infekcije, detoksicirajte svoje tijelo i smanjite izloženost novim toksinima.
2. Riješite sve kritične nedostatke hormona.
3. Optimizirajte razine antioksidansa suplementacijom vitaminom C, po mogućnosti visokokvalitetnim prahom C kompleksa.
https://detoksikacija-organizma.com/product/super-c-vitamin/

4. I, naravno, razmislite o vježbama s utezima poput hodanja, trčanja ili planinarenja. Osim toga, vježbe snage kao što su potisak bučicama na prsima, sklekovi, iskoraci i čučnjevi. Ako ne znate pravilno vježbati, razmislite o suradnji sa sportskim ili fitness trenerom.
Nagrade su vrijedne truda. (NaturalHealth365)

Izvori za ovaj članak uključuju:
MedicalXpress.com

Svakako pogledati:
https://www.youtube.com/watch?v=UnaEa9_V7Qw

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

×

Institut za Detoksikaciju organizma

×

Newsletter prijava

Za posebne ponude, popuste, akcije i novitete pretplatite se na newsletter.
Ako želite dodatne informacije, savjet ili vodstvo u fitoterapiji, kineziterapiji, dijetoterapiji ili želite samo unaprijediti svoj zdravstveni status budite slobodni nazvati na brojeve telefona +385 92 352 7589 ili +385 99 645 0504
ili ostavite svoj broj mobitela pa ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.

* obavezno ispuniti
<!-- -->