0,00 
0
0
Total: 0,00 

No products in the cart.

Najnoviji podaci koje je od europskih vlada dobila organizacija PAN Europe (Pesticide Action Network) pokazuju da voće posjeduje najopasnije pesticide. Nalazi se na skoro svakoj tržnici, volimo ga jesti, a rezultati pokazuju da i minimalna konzumacija ovog voća šteti zdravlju.

Na osnovu službenih podataka, izvještaj je pokazao da je veliki dio europskih krušaka (49 posto), grožđa (44 posto), jabuka (34 posto), šljiva (29 posto) i malina (25 posto) tretiran vrlo opasnim pesticidima, a potom tako i plasiran na tržište, iako je poznato da utječu na razvoj brojnih zdravstvenih problema, navodi B92.

Organizacija upozorava da vrlo male doze štete zdravlju, a navodi se da su među najzagađenijima bile portugalske, belgijske i nizozemske kruške. Sličan slučaj je i s jabukama – najzagađenije su nizozemske, a potom grčke i portugalske.

“Temeljno pranje trebalo bi ukloniti ostatke pesticida na površini proizvoda (fungicide koji se koriste za sprečavanje truljenja tijekom skladištenja i transporta). Međutim, mnogi suvremeni pesticidi ono su što se naziva ‘sistematskim’, što znači da se apsorbiraju u biljku i distribuiraju po svim njenim tkivima. Zbog toga se ostaci pesticida često nalaze u tijelu samog proizvoda, pa ih pranje površine neće ukloniti”, rekao je svojevremeno Nick Mole iz britanskog ogranka PAN organizacije.

Premda nemožemo živjeti u idealnim uvjetima, možemo barem dva puta godišnje očititi organizam, pogotovo očistiti crijeva, više o čišćenju crijeva možete pročitati OVDJE.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked " *

Newsletter login

For special offers, discounts, promotions and novelties subscribe to the newsletter.
If you want additional information, advice or guidance in Phytotherapy, kinesitherapy, dietotherapy or just want to improve your health status feel free to call your phone numbers+385 92 352 7589 or +385 99 645 0504
or leave your mobile number and we will contact you as soon as possible.

* must complete